Celili'ye karşılama şoku

Celili'ye karşılama şoku
Suriye nedeniyle Türkiye ile İran arasında yaşanan soğukluk Başbakanlık'taki karşılamaya da yansıdı. İran'ın Başmüzakerecisi Celili'yi karşılayan...


Suriye nedeniyle Türkiye ile İran arasında yaşanan soğukluk Başbakanlık'taki karşılamaya da yansıdı.

 

İran'ın Başmüzakerecisi Celili'yi karşılayan olmadı.

Ankara'da bulunan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Said Celili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Görüşme öncesi Celili'yi karşılamaya hiçbir yetkili çıkmayınca kısa süreli bir şaşkınlık yaşandı.

Karşılamaya kimsenin çıkmadığını gören İran Büyükelçisi Bahman Hosseininpour'un saatini kontrol etmesi dikkat çekti. Son dönemde Suriye'deki çatışmalar üzerinden Türkiye ile İran arasında yaşanan soğukluk Başbakanlık'taki karşılamaya da yansıdı.

Başbakanlık Merkez Bina?ya gelen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Celili'yi herhangi bir yetkili karşılamadı. Celili yaşadığı kısa süreli şaşkınlığın ardından binaya giriş yaptı. Başbakanlık kaynakları Celili'nin karşılanmamasının özel bir anlamı olmadığını belirttiler. Başbakan Erdoğan'ın İran ziyaretinde de, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad rahatsızlığını bahane göstererek görüşmeyi bir gün sonraya ertelemişti.

PKK, SURİYE VE NÜKLEER SİLAHLANMA

Başbakan Erdoğan ile Celili görüşmesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Görüşmede PKK'nın İran üzerinden Türkiye'ye geçişlerine karşı alınacak tedbirlerin değerlendirildiği öğrenildi. Ayrıca Suriye'de yaşanan çatışmalarda İran'ın şiddetten yana tavır koymasının uluslararası camiada tepki topladığı İran tarafına aktarıldı. Türkiye'nin nükleer silahlanma konusunda İran'ı Batı toplumuna karşı en çok savunan ülke olduğu hatırlatıldı. Türkiye'de yakalanan İranlı ajanların görüşmede gelip gelmediği konusunda Başbakanlık kaynakları herhangi bir bilgi vermedi.

BATU: YA YANLIŞLIK YA DA iHMAL

Başbakanlık'ta yaşanan protokol krizini eski Büyükelçi İnal Batu değerlendirdi. Batu, "Herhalde bir ihmal olmalı. Mutlaka bir davetle gelmiştir. Yabancı ülkelerden bir davetli geldiği zaman programı saat saat bellidir. Mutlaka dışişlerinden ve gelinen ülkenin konsolosluğundan biri bulunur. Yanında da resmi görevliler olur. Bu olsa olsa yanlışlık ve ihmaldir? dedi. Başbakanlık kaynakları ise Celili'yi karşılamak için iki protokol görevlisinin indiğini ve karşıladığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın Başbakanlık?a geç geldiğini kaydeden yetkililer, Celili'yi herhangi bir yetkilinin karşılamamasının özel bir anlamı olmadığına işaret etti.

HASAN BOZKURT - BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.