Çelik: Adana?yı daha yaşanılabilir bir kente dönüştüreceğiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'nın sorunlarına daha kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e kutlama ziyaretinde bulunan Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) başkanları, Adana ve Çukurova'nın sorunlarını ve çözüm yollarını görüştü.
ATO Başkanı Ali Gizer, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ve ATB Başkanı Muammer Çalışkan'dan oluşan Adana heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'i makamında ziyaret etti. Adana'nın uzun yıllardan sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'nda temsilinin kentte sevinçle karşılandığına işaret eden Ali Gizer, Sadi Sürenkök ve Muammer Çalışkan, görüşme sırasında Adana'nın öncelikli sorunlarını bir rapor halinde sundular.
Adana heyeti tarafından Bakan Çelik'e maddeler halinde sunulan raporda şu konulara değinildi: "Adana Sanayi Müzesi: Adana Sanayi Tarihi Kitabı beş yıllık bir araştırma sonucunda yayımlanmış olup; Adana Sanayi Müzesi kurulmasıyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği konusunda mutabakat sağlanmıştır. Müzenin kurulacağı yerin en kısa sürede belirlenerek tahsis edilmesi.
Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi: Bakanlar Kurulu Kararıyla 2007 yılında kurulmasına karar verilen, ancak Sayın Başbakanımızın son Adana ziyaretinde gündeme getirilmesiyle hareketlenen bölgede acil kamulaştırma kararı alınmış ve kamulaştırma çalışmaları da halen devam etmektedir. Bölgede, yapılacak yatırım konularında yan sanayi doğuracak, Adana ekonomisi ve istihdam yaratmasına katkı sağlayacak sektörlere mutlaka öncelik tanınmalıdır
Seyhan Hidroelektrik Santrali: Özelleştirme kapsamına alınan Seyhan Hidroelektrik santralinin Adana iş aleminin ortak olacağı bir şirkete kiralanması, hem sanayicinin ucuz elektrik kullanımı, hem de oluşacak karların protokol kapsamında Adana'nın kültürel gelişimine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinde kullanılması talebimizi arz ediyoruz.
5084 Sayılı Teşvik Yasası: 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nda yer alan işçi sigorta primi işveren hissesinin kamu tarafından karşılanmasına yönelik sürenin uzatılması Adana ile birlikte kapsam dışında kalan 32 ilin ekonomisini olumsuz etkileyecektir.
Avukatlık Yasası: İşyerlerinde zorunlu avukat istihdam edilmesi konusundaki yasanın yeniden düzenlenerek bu zorunluluğun kaldırılması.
Güney Kuşağı Projesi, Tepebağ ve Turizm: Adana kent trafiğini rahatlatacak en önemli çalışma olan projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında Tarsus-Karataş sahil bandı da turizm teşviklerinden yararlandırılarak bölge ekonomisine kazandırılmalıdır. Ayrıca, Adana'nın tarihi açısından büyük öneme sahip olan Tepebağ Höyüğü konusundaki çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu proje, hem toprak altındaki tarihin gün yüzüne çıkarılmasını hem de Adana'nın ekonomik potansiyelindeki turizmin payının daha da artmasını sağlayacaktır."
Adana Heyeti'ni dikkatle dinleyen Bakan Ömer Çelik, kentin bundan sonraki süreçte sorunlarına daha kısa sürede çözüm üreten, ekonomisi, kültürü ve sosyal yapısıyla sürekli gelişim gösteren bir kimliğe kavuşturulması için her türlü çalışmanın yapılacağını ifade etti. Çelik, "Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Kentimizi eski parlak günlerine döndürmek için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Bu inanç ve işbirliği sürecini en kısa sürede harekete geçirerek Adana'yı her anlamda daha yaşanılabilir bir kente dönüştüreceğimize inancım tamdır." diye konuştu.
Cihan, Bugün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.