Çek Cumhurbaşkanı Sabancı Merkez Camiini Ziyaret etti.

Çek Cumhurbaşkanı Sabancı Merkez Camiini Ziyaret etti.
Çek Cumhur Başkanı Vaclav Klaus ve eşi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile beraber kalabalık bir heyetle Sabancı...



Çek Cumhur Başkanı Vaclav Klaus ve eşi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi ile beraber kalabalık bir heyetle Sabancı Merkez Camisini ziyaret etti. Konuk Cumhurbaşkanını Seyhan Müftüsü Halil Uzun Sabancı Merkez Camii kapısında karşıladı, Cami ile ilgili genel bir bilgi verdikten sonra hep beraber içeriye girdilir. Cami içerisinde İslam dininin genel özelliklerini anlatan Müftü Uzun ?Camelir Huzur ve Mutluluğun kaynağıdır, Yüce Allah?a İbadet edilir. Cemaatle Namaz kıldıktan sonra Mihrabda İmam Cameete döner ve dua ederler Sadece Müslümanlar için değil Müslüman, Hristiyan, Yahudi, Mecusi hatta İnanmayanların hidayeti için huzur ve refahı için dua ederler. Dünya barışı ve saadeti için dua ederler? dedi.

Ziyaret esnasında Seyhan Müftüsü Halil Uzun Konuk Cumhur Başkanı ve eşi?ne birer dini motifli tablo hediye etti. Konuk Cumhur Başkanı ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu belirterek Seyhan Müftüsü Halil Uzun?a teşekkür etti ve günün anısına Çek Cumhuriyetine ait bir Albüm ve CD Hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.