Çavuşoğlu: AK Parti araştırma tezi oldu?

Çavuşoğlu: AK Parti araştırma tezi oldu?
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli iradeyi zapt edenlerin artık cirit atmıyor" dedi AK Parti'yi araştıran yabancı...



Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli iradeyi zapt edenlerin artık cirit atmıyor" dedi AK Parti'yi araştıran yabancı öğrencileri hatırlattı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ''Milli iradeyi zapt edenler artık Türkiye'de cirit atmıyor. Toplum mühendisliğine soyunanlar artık işsiz kalmaya mahkum oluyor'' dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Parti binası önünde partililere seslenen Çavuşoğlu, TBMM'nin 91. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünya çocuklarının geleceğe umutla bakabileceği bir dünya için Türkiye'den yayılan müjdenin habercisi olduğunu söyledi.

Bayramın Türkiye'de son 8,5 yılda daha da coşkulu kutlandığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

''23 Nisan'ı son 8,5 yılda hep birlikte kutluyoruz. Bu, demokrasiye olan inancımızın, milli iradeye olan bağımlılığımızın, millet iradesinin üzerindeki her türlü ipoteği ortadan kaldırmamazın neticesidir. AK Parti öncelikle bunu başarmıştır. Milli iradeyi zapt edenler artık Türkiye'de cirit atmıyor. Toplum mühendisliğine soyunanlar artık işsiz kalmaya mahkum oluyor. Cumhursuz bir cumhuriyetin, milletin tercihlerinden ayıklanmış bir demokrasinin, milletçi bir milliyetçiliğin peşinde koşanlar artık şeffaf Türkiye'nin aydınlığında ayyuka çıkıyorlar.

Türkiye'de sorunların tartışılma, konuşulma yeri siyaset, çözüm yeri de TBMM'dir. Dünyanın her yerinde, her platformda kararlılıkla samimiyetle hakkı ve hukuku savunan Türkiye var. Dün gündemi belirlenen bir Türkiye idi, bugün dünya gündemini belirleyen bir Türkiye var. Bugün artık yardım alan bir Türkiye değil, dünyada nerede bir mazlum varsa soydaşımız, kardeşimiz ve fakir fukara insan varsa yardım eden bir Türkiye var. Bugün Avrupa Konseyi tarafından denetlenen bir Türkiye değil, ilk defa AKPM Başkanlığını Viyana'nın doğusuna taşıyan bir Türkiye var. Alanyalı olan bu kardeşiniz Alanya'dan, Antalya'dan, sizden aldığı güç ve cesaretle Avrupa'nın her yerinde hakkı hukuku ve demokrasiyi savunmaktadır.''

Türkiye'nin AK Parti iktidarları ile artık borç alan değil, yardım eden ve borç veren ülke durumuna geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, ülkenin dış politikada da çok önemli ilerleme kaydettiğini vurguladı.

-''USTALIK DÖNEMİ''-

Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKPM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerektiğinde 'Avrupalılara Fransız kalmayın' mesajını verebilen, onurlu ve dik duruşuyla insanlara hitap eden bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı var. AKPM, Sayın Başbakanımızı büyük bir takdirle izlemiş, Başbakanımızın liderliğini, meselelere olan duyarlılığını samimiyetini ve nezaketini hayranlıkla takip etmiştir. Takip etmeye devam ediyor. Türkiye'de bazı çevrelerin duyduğu rahatsızlık boşunadır. Tabii onları anlıyorum. Niye rahatsız olduklarını anlıyorum. Onlara diyoruz ki: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının dik duruşundan birilerinin uykularının kaçması boşunadır. Alanya, Antalya Başbakanıyla gurur duysun. Türkiye, Başbakanıyla gurur duymaya devam etsin. Dünyanın her köşesinde umutsuz bakışları umuda çeviren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile dünya barışını arzulayan herkes, gurur duymaya devam etsin. Bugün Anadolu'da, Trakya'da 74 milyon insanımızın, Avrupa'daki vatandaşlarımızın dünyanın her yerine yayılan soydaşlarımızın, 'Ben Türkiye'nin vatandaşıyım' diyerek iftihar edebileceği, pasaportunu gururla gösterebileceği Türkiye var. Bütün uluslararası zirvelerin konu mankeni değil, başrolünde olan bir Türkiye var. Bütün zirvelerde alınan kararların merkezinde, o karar mekanizmalarına nüfus eden bir Türkiye var.''

AK Parti'nin bunları, milletin tercihlerini siyasetin merkezinde tutarak başardığını vurgulayan Çavuşoğlu, AK Parti'nin, Türk siyasetinde yeniliğin dönüşümün ve reformun tek adresi olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, ''Türkiye demokratik anlamda sessiz devrim geliştirdiyse bu AK Parti'nin başarısıdır. AK Parti'nin başarısı sadece Strasbourg'da değil, gittiğim ülkelerde, Avrupa'da, ziyaret ettiğim Tunus ve Fas'ta da bana soruluyor. AK Parti'nin başarısını ABD'den ve dünyanın her yerinden doktora ve master tezi olarak yazmak isteyen öğrenciler var'' diye konuştu.

AK Parti Hükümetinin 2023 yılı hedeflerini anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''AK Parti'nin ustalık döneminde de Türkiye, her alanda uçuşa geçecektir. Türkiye'de, AK Parti'nin çıraklık dönemdeki acil eylem planlarıyla geçmişin o karanlıklarını, o sorunlarını hep beraber tamir ettik. Kalfalık döneminde ise AK Parti sayesinde Türkiye her alanda arınma sürecine girdi. İleri demokrasi, ekonomi politikaları konusunda ivme kazandı. Şimdi ustalık döneminde yine halkımızın huzuruna çıktık. Eminim ki Alanya, Antalya şimdiden bu uçuş için biletini almıştır ve yerini ayırtmıştır. Çünkü büyük hedefimiz var.

2023 yılında Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir tanesi olacaktır. 2023 yılında kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacaktır. İhracatımız da 500 bin dolar olacaktır. Türkiye'nin gayri safi milli hasılası en az 2 trilyon dolar olacaktır. Hedefimiz 2023 yılında işsizlik oranını yüzde 5'e çekmek, bölünmüş yollar bizim en büyük projelerimizden bir tanesidir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te 36 bin 500 kilometre bölünmüş yolumuz olacaktır. Turizm ile de ilgili hedeflerimiz var. Bizim iktidara geldiğimizde Türkiye'ye gelen turist sayısı 12 milyondu. Turizmden de elde edilen gelir 13 milyar dolardı. 2023 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısını 50 milyona çıkarmak, elde edilen geliri de 50 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Gazipaşa Havaalanı da Antalya'ya Alanya'ya gelen turist sayısının artmasında katkı sağlayacaktır. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. İstikrar sürsün, Antalya, Alanya büyüsün.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.