CASUS BİLGİSAYARVE CASUS CEP TELEFONU

CASUS BİLGİSAYARVE CASUS CEP TELEFONU
 Yazılımlarve cihazlarla bilgisayarınızdaki bilgi akışı takip edilebilir, dosyalarınız okunabilir, cep telefonunuz dinlenebilir, mesajlarınız okunabilir.Çeşitliamaçlar...

 

Yazılımlarve cihazlarla bilgisayarınızdaki bilgi akışı takip edilebilir, dosyalarınız okunabilir, cep telefonunuz dinlenebilir, mesajlarınız okunabilir.

Çeşitliamaçlar için kullanılan casus yazılım ve ürünlerle istenilen kişi ve kurumlarınbilgisayar iletişimi takipedilebiliyor.

Kişilerinbilgileri dışında yüklenilen bir yazılımla,cep telefonu kapalı olsa bile cihazın bulunduğu ortamın dinlenmesini sağlanabilir.Bir başka programla ise cep telefonlarındakimesaj trafiği ele geçirilebilir.

GSMbaz istasyonunun yakınına kurulan bir cihaz ise hiç iz bırakmadan o bölgedeki tüm cep telefonlarının iletişimitakip ederek, aynı anda yüzlerce konuşmayı kayıt altına alıyor.

Bilgisayariletişimininuzaktan takip edilmesini sağlayan programlar da var. Bu nedenle şirket kurum yada bireysel ait sistem altyapılarının büyük bir önemle korunması gerekir.

Casus dinleme vebilgisayar takip sistemleri;

Saat görünümlü GSMdinleme cihazı:Duvar saati görünümlü GSM dinleme cihazı, şüphe uyandırmadan yerleştirilen evveya ofislerin dinlenmesinde kullanılıyor. Üzerindeki GSM vericisi sayesindemesafe sınırı olmayan cihaz, Amerika'dan bile aranarak aktif halegetirilebiliyor. 3 adet kalem pille çalışan saat, 2 hafta boyunca 24 saatkesintisiz dinleme yapabiliyor.

Resimçerçevesinde GSM dinleme cihazı: İçerisine gizlenmiş GSM vericisisayesinde, bulunduğu ortamı mesafe sınırı olmaksızın dinleme imkanına sahipresim çerçevesi, şık görünümüyle dikkat çekiyor. Cep telefonu ile aranarak, çokyüksek ses kalitesi ile net bir dinleme imkanına sahip cihazı kullanmak içingizli bölüme bir cep telefonu kartı yerleştirmek ve duvara asmak yeterlioluyor.

Casus SMSyönlendirme ve takip yazılımı: İnternet üzerinden satışı yapılancasus SMS yönlendirme ve takip yazılımı, yüklendiği cep telefonlarınınmesajlaşma trafiğini ele geçiriyor. Yüklenilen cep telefonunun tüm mesajlarınınkopyasını gizlice istenilen bir cep telefonuna yönlendiren yazılım, izbırakmıyor.

Kapalı ceptelefonlarından dinleme yapma yazılımı: Phone dead yani telefon kapalı ikendinleme sistemi ise dikkat çeken diğer programlardan biri. Hiçbir şekildetelefonda görünmeyen ve tamamen gizli çalışan yazılım, uzaktan bir başka ceptelefonu ile kontrol ediliyor. Ancak yazılımın yüklendiği telefon, belirli birnumaradan aranıp dinleme yapabiliyor. Farklı özellikteki bazı programlarda isegönderilen bir kısa mesaj (SMS) komutu ile o telefonunun istenilen bir numarayısahibine hiçbir belirti vermedenaraması sağlanarak, bulunduğu ortam dinleniyor. Programın 2 saatlik demo sürümleri internetten bedavaindirilebiliyor.

Başka programiseyüklenen telefondaki tüm aktiviteleri izleyerek, SMS yoluyla istenilen ceptelefonuna gizlice gönderiyor. Bu arada cep telefonundan yapılan görüşmelerianında bir mesaj ile raporlayan sistem, gizlice araya girerek, görüşmenindinlenmesini sağlıyor.

Sözkonusu program sayesinde önceden tanımlanan numara ile yapılan her aramada,herhangi bir zil sesi, titreşim, ışık ve ekranda hiçbir belirti olmadan telefonaçılıyor. Böylece telefonun bulunduğu ortamdaki konuşmalar ve seslerdinlenebiliyor.

Programuzman kişiler tarafından da saptanamayabilir. Trojan veya virüsolmadığı için de antivirüs veya antispyware güvenlik yazılımlarıtarafından da tespit edilemiyor.

Casus kameralar; kalem düğme vevida görünümünde kameralardır. Kravat ve çantalara gizlenmiş mini kameralar istenilen yere kolaycakamufle edilebilir.

Casus bilgisayarprogramları; hedefalınan bilgisayar ve internet bağlantılarını takip ediyor.

Yüklendiğibilgisayardaki tüm işlemleri gizlice kaydeden ve arşivleyen program, tamamengizli ve görünmez özelliğiyle dikkat çekiyor. Programı antivirüs programları bile tespit edemiyor.

Programı,sadece kuran kişi önceden kendi belirlediği şifre tuşlarla görüntüleyip o anakadar kaydedilmiş tüm sohbetleri, yazışmaları ve elektronik postalar ileziyaret edilen tüm siteleri izliyor. Ayrıca belirlenen aralıklarla bilgisayarekranındaki görüntülerin resimlerini çekerek kaydeden program, tüm bu bilgileriönceden tanımlanan bir elektronik posta adresine de gönderiyor.

Ayrıcaprogram sayesinde bilgisayarda kullanılan tüm şifreler ele geçirilebiliyor.

 

Bilgisayarauzaktan kurulabilen casus program ise; bir elektronik posta ile hedeftekibilgisayara gönderiliyor. Bilgisayar başındaki kişi kendisine ulaşan elektronikpostayı açtığı anda program gizlice kuruluyor. Kurulduğu andan itibaren kayıtyapmaya başlayan program, internetin aktif olduğu her an, elde edilen verileriistenilen kişiye elektronik postayla iletiyor.

Türkiyede birlik ve beraberliğin kimler tarafından neden, nasıl ne şekilde bozulduğu,cereyan eden olayların hangi yöntemlerle yürütüldüğü bu durumda daha iyianlaşılmıyor mu?

 

Günün Sözü; Sevginingüvenin kaybedildiği toplum, kin nefret ve öfke toplumudur.

Nurullah AYDIN

12 Ağustos 2012-ANKARA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.