CarrefourSA, birçok atığı geri dönüşüme kazandırdı

CarrefourSA, birçok atığı geri dönüşüme kazandırdı
 - Maltepe Park CarrefourSA'da hayata geçen entegre atık yönetim planının bir yıllık sonuçlarına göre, 288 bin kilogram kağıt / karton ambalaj atıkları...

 

- Maltepe Park CarrefourSA'da hayata geçen entegre atık yönetim planının bir yıllık sonuçlarına göre, 288 bin kilogram kağıt / karton ambalaj atıkları geri dönüşüme kazandırılarak yaklaşık 5 bin yetişkin ağacın kesilmesi önlendi

 

İSTANBUL (AA) - CarrefourSA, Maltepe Park'taki mağazasında hayata geçirdiği entegre atık yönetim planı ile kağıt ve karton atıkları, metal ambalaj, bitkisel atık, cam atığı, plastik ve elektroniğe kadar birçok atığı geri dönüşüme kazandırarak çevreye katkıda bulundu.

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çevresel sorumluluklar kapsamında çevreyi korumak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla sürdürülebilir bir politika izleyen CarrefourSA, Maltepe Park'ta hizmet veren mağazası için İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı başında onaylanan Entegre Atık Yönetim Planı çerçevesinde kağıt, karton ve metal ambalajları geri dönüşüme kazandırıp bitkisel atık toplanmasına katkıda bulundu, camı geri kazandırarak petrol tüketiminden tasarruf edilmesini sağladı. 

 

Maltepe Park CarrefourSA'da hayata geçen entegre atık yönetim planının 1 yıllık sonuçlarına göre, 288 bin kilogram kağıt ve karton ambalaj atıkları geri dönüşüme kazandırıldı, yaklaşık 5 bin yetişkin ağacın kesilmesi önlendi, 10 bin kişinin günlük oksijen ihtiyacı desteklendi, 3 milyon metreküp üzerinde oksijen gazı üretilmesine devam edildi, 3 milyon metreküp üzerinde sera gazı oranı bertaraf edildi ve 9 bin metreküp üzerinde su tasarrufu sağlandı.

 

Yaklaşık 31 ton metal ambalaj geri dönüşüme kazandırılarak 100 vatlık bir ampulün 336 bin saat çalışabileceği enerji ve 386 litre bitkisel atık yağ geri kazandırılarak 30,8 litre biyodizel elde edildi. 1.127 kilogram cam atığı geri dönüşüme gönderilerek 112,7 kilogram petrol tasarrufu sağlandı.

 

CarrefourSA yaklaşık 31 ton plastiğin geri dönüşüme kazandırılmasıyla 588 bin kilovatsaat enerji elde edilirken böylelikle 180 kişinin enerji ihtiyacı karşılandı.

 

Doğru şekilde toplanıp, atılmadığında çevre ve insan sağlığı için tehlikeler yaratan ağır metal içeren 78 kilogram elektronik atık, 165 kilogram pil ve atığı, 190 kilogram floresan ampul, geri kazanım ve bertarafa gönderilerek doğaya karışması engellendi.

 

CarrefourSA, entegre atık yönetim planı çerçevesinde Beyoğlu ve Maltepe belediyelerine toplam 35 bin kilogramlık gıda bağışında da bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.