Camiye kundaklama girişimi

Camiye kundaklama girişimi
Kimliği belirsiz bir kişi camiyi kundaklama girişiminde bulundu... Almanya'nın Hessen eyaletinin Hanau kentinde, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının...


Kimliği belirsiz bir kişi camiyi kundaklama girişiminde bulundu...

 

Almanya'nın Hessen eyaletinin Hanau kentinde, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının sorumluluğundaki bir camiye, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklama girişiminde bulunuldu.

Südosthessen Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 3 Eylül'de meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişinin cami derneğinin raflarından bazı eşyaları yere attığı, daha sonra da yere benzin döktüğü belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kişinin 1,65 metre boyunda, 20-25 yaşlarında ve "Güneydoğu Avrupalı görünümünde" olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan IGMG, caminin içindeki sesleri duyan imamın olay yerine gitmesi sayesinde kundaklama girişiminin önlendiği ve şüphelinin olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Haiger kentinde de, bir araçla IGMG camisinin önünden geçen bir grubun caminin önündeki Müslümanlara hakaret ettiği ve insanları tehdit ettiği kaydedildi. Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre, grup İslam karşıtı sloganlar attı.

İGMG Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, polisin olayı aydınlatmak için elinden geleni yapacağına inandığını belirterek, "Camilere ve Müslümanlara yönelik artan saldırılar huzursuzluk veriyor ve sınırı çoktan aştı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.