Camilerde deprem alarmı..

Camilerde deprem alarmı..
Diyanet müftülüklere, cami inşaatında ?imar mevzuatına uygunluğun? denetlenmesi konusunda hassasiyet içinde çalışılması talimatı verdiDiyanet İşleri...



Diyanet müftülüklere, cami inşaatında ?imar mevzuatına uygunluğun? denetlenmesi konusunda hassasiyet içinde çalışılması talimatı verdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, olası bir depreme karşı hazırlık çalışmalarını hızlandırdı. 2012 Performans Programı Tasarısı?nda deprem için özel önlemlere yer veren Diyanet, özellikle taşradaki cami inşaatları için kırmızı alarma geçti.

MEVZUAT UYARISI

Diyanet, il müftülüklerinden, cami vemescitlerdeki imar planlarının ve değişikliklerinin de ilgili kurumlara bildirilmesinde hassasiyet gösterilmesini istedi. Müftülüklere, cami inşaatlarında ?imar mevzuatına uygunluk? uyarısı da yapılırken, ?Ancak imar mevzuatına uygun olması şartıyla il, ilçe ve kasabalarda inşa edilecek camilere izin verileceği? belirtildi. Diyanet,müftülüklerden, cami yaptıracak kişi ve kuruluşlara da bu konu ile ilgili yol gösterilmesini istedi.

SABOTAJA ÖNLEM

Tasarıda, yine taşra müftülükleri için güvenlik uyarısı yapılırken, ?giriş ve çıkışların kontrolü, yangın ve sabotaja karşı önlem alınması, sivil savunma ile ilgili programve alarmların düzenlenmesi ve uygulanması? talimatı yer alıyor.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA-BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.