Çalık'tan 2023 vizyonu vurgusu!

Çalık'tan 2023 vizyonu vurgusu!
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, geçmişte iş adamlarının eline kelepçe, ayağını pranga vurulduğunu belirterek, "Bugün siyaset...



Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, geçmişte iş adamlarının eline kelepçe, ayağını pranga vurulduğunu belirterek, "Bugün siyaset vizyonunu ve edebini ortaya koydu.Artık biz de 2023 için konulan hedeflere ulaşmamız gerekiyor." dedi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından 'İşadamının 2023 Vizyonu' konulu konferans Hilton Otel'de düzenlendi. Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Doğan Kaynak ile birlikte Kayserili çok sayıda iş adamı katıldı.

Konferansta konuşan Ahmet Çalık, 2023 yılı hedeflerinin önemli olduğunu ve siyaset dünyasının iş dünyasına engel değil, yolunu açan, engellerini kaldıran konumda olduğunu ifade etti. 'Bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak' diyen Ahmet Çalık, şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımız 2023 yılı vizyonunu koydu. Bizlere de ülke insanına da iş dünyasına da bunu aktarıyorlar. 2023 yılında Türkiye'nin ilk 10 ülke arasına gireceğini söylüyor. Siyaset vizyon ve edebini koydu. Siyaset önünüzü tıkarsa sizin iş yapma şansınız hiç yok. Bu önemlidir. Kuzey Kore ve Güney Kore. İkisi aynı toprakta ve aynı halk. İki tane farklı siyaset uygulaması var. Kuzey Kore en fakir ülkelerden birisi Güney Kore en zengin ülke. Burada yapılan şudur. Siyaset iş dünyasının önünü açtı. Türkiye'de de şu an geçmişte de bizim iş adamlarımızın elinde kelepçe, ayağımızda pranga vardı. Böyle iş yapın diyordu. Ama bugün bu engeller kalktı. Fırsatlar yüksektir. Önümüzdeki engeller kalktı. 2023'e giderken siyasetin yaptığı çalışmadan sonra iş dünyasının da üzerine düşeni yapmazsa başarıya ulaşılamaz. Geçmişten gelen sıkıntılardan dolayı girişimci sayımız çok az. Ama zamanla girişimci sayısı artıyor ve yurt dışına açılıyor. Hangi ülkeye giderseniz gidin, burada Türk girişimci ve yatırımcı görmeniz mümkündür. Libya örneği ve orada en fazla insanı olan ülke bizimdi. Daha da önemlisi ülke olarak insanına sahip çıkılıyor ve destek veriliyor."


Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrasında yurt dışında yatırımlar yaptıklarını ifade eden Ahmet Çalık, "Türkiye'nin, bizim, yurt dışında yatırım noktasındaki tecrübelerimiz 20 yıl önce başladı. Son 5 yılda hız kazandı. Yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekerken Türk yatırımcısının da dışarıda yatırım yapması çök önemlidir. Biz gittiğimiz ülkelerde ilk şunu düşündük. 'Biz buraya ekonomik anlamda değil ülkemizin de temsili olarak geldik' diyoruz. O ülkenin kanunlarına, gelenek ve kültürlerine çok saygılı olmak gerekir. Gittiğimiz yerde çok zor yerler vardı. 18 ülkede de bizim yatırımımız var. Her ülkenin de kendine has ciddi bir kültürü ve geleneği var. Biz oraya hazır gitmeliyiz. Öncelikle çok iyi bildiğiniz konularda gitmelisiniz. Oraya giderken tedbirli olunmalı ve alınacak riskleri bilinmelidir. Türkiye son dönemde siyasi itibarla ekonomik anlamda ciddi bir kazanımı oldu." diye konuştu. Ahmet Çalık, konuşmasının sonunda, gelişen ve değişen dünyada Türkiye'nin önemli bir yeri olduğunu ve Kayseri'nin gelişen vizyonu ile birlikte bu değişimde, gelişimde en önemli yere geleceğine inandığını ifade etti.


Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş da 2023 yılının iş adamı vizyonunu konuşuyor olmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Kınaş, şöyle konuştu: "Türkiye'nin 2023 vizyonu çalışmasını başlatan ve gayret içerisinde olan herkese teşekkür ediyoruz. Umudumuzu ve cesaretimizin kaybettiğimiz ve yeniden kazandığımız dönemlerde ülkemizin başarısından hep birlikte övündük. Bu tür projeler belirli dönemlerde yaşanan hayal kırıklıklarını telafi edecektir, ediyor. Birçok ülkede kurumlar iflas ediyor. Halk sokağa dökülüyor ve istediğini alıyor. Dengeler batıdan doğuya doğru kayıyor. Bunu dikkate almak zorundayız. Görmek zorundayız. Yaşanan bu süreçte değişimi biz planlamalıyız. Biz kontrol etmeliyiz. Ama dünya güç dengelerini dikkate alarak bu yönde adım atmalıyız. Devletimizin de dünya genelinde yaşanan olaylar ve bu olaylara bakış açısındaki girişimlerini destekliyoruz. Büyük bir kabuk kırma dönemi yaşıyoruz. Değişmeyen hedefler değişti. Olamaz denilenler oldu. Artık değişim ile birlikte ülkemizin önünün ne kadar açıldığını gördük. Sürdürülebilir büyümeyi de ve değişimi 2023 yılına kadar devam ettirmeliyiz. Bir de son dönemde artık insanlarımız demokrasiye inanmaya başladı. Demokrasiye müdahaleleri hemen algılayıp tepkisini göstermektedir. Bu çok önemli ve gelişmedeki önemli adımlardandır."


TUSKON Başkan Yardımcısı Doğan Kaynak ise dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz sonrasında TUSKON'un Afrika'ya başlattığı dış ticaret köprüsünün büyük önem kazandığını ifade etti. Kaynak, "Özellikle dış ticaret konularında yardımcı olabilme adına çalışmalarımız var. TUSKON, 2005 yılında ilk köprüyü Afrika ile başlattı. TUSKON'un başlattığı köprü çalışmasında Avrupa'dan yüzde 65 pay alınırken, Afrika ülkelerine kimse bakmıyordu. Buraya yönelmemiz isabetli oldu. 2008 yılındaki dünya krizi bunu gösterdi. Kriz, gelişmiş ülkeleri çok etkiledi ve az gelişmiş ülkelerde hissedilmesi az oldu. Ticaret normal devam etti. 2005 yılında Afrika, Avrasya ve diğer dünya ülkeleri ile başlayan köprülerin meyvelerini Türkiye almıştır." diye konuştu. Bu arada, ünlü tiyatrocu Kenan Işık da sürpriz bir şekilde programa katıldı. Kenan Işık, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası nedeniyle programda şiir okudu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.