Çağrıcı: Dernekler beni çaresiz bıraktı..

Çağrıcı: Dernekler beni çaresiz bıraktı..
İstanbul müftülüğündeki 8 yıllık görevi boyunca yaşadığı zorlukları canlı yayında dile getiren Mustafa Çağrıcı, camilerin dernek ve vakıflarıyla...



İstanbul müftülüğündeki 8 yıllık görevi boyunca yaşadığı zorlukları canlı yayında dile getiren Mustafa Çağrıcı, camilerin dernek ve vakıflarıyla yaşadığı sorunları canlı yayında anlattı.

Dün akşam üzeri Balçiçek Pamir İlter Habertürk televizyonda sunduğu Söz Sende'de programına konuk olan kısa bir süre sonra görevinden ayrılacak olan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul müftülüğündeki 8 yıllık görevi boyunca yaptığı projelere ve yaşadığı zorluklara değinen Çağrıcı, camilerin dernek ve vakıflarıyla sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Çağrıcı, insanların bu dernekleri başlangıçta iyi niyetle kurduklarını ama paranın karşısında iffetlerini ve erdemlerini koruyamadıklarını belirtti.

İstanbul müftüsü bu konuda yaşadığı sorunları şöyle anlattı: "Türkiye'de maalesef uzun yıllar Türkiye'nin okumuş insanları, varlıklı insanları dini kurumlarla ilgilenmedikleri için bu toplum kendi ibadethanesini kendisi yapma ihtiyacı hissetmiştir. Bu ihtiyaçtan dolayı insanlar cami dernekleri kurdular, camiler yaptılar. Fakat bir süre sonra özellikle yüksek gelirli camilerde bir takım sorunlar olmaya başladı. Ne yazık ki bazen para insanları bozuyor. Ben 8 yıl boyunca bunun çok mücadelesini verdim, ama başa çıkamadım. Önerilerimizi dikkate almadılar... Mesela bir camiye vatandaş dairesini başlamış, kuran kursundaki hocalar için. Oraya derneğin başkanı kendisi oturmuş. Bağışlayan kişi gelip bunu bana göz yaşlarıyla anlattı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.