Çağlayan: AK Parti çığ gibi büyüyor

Çağlayan: AK Parti çığ gibi büyüyor
MERSİN'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, tüm yıpratma ve provokasyonlara rağmen, Ak Partiye karşı vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını...


MERSİN'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, tüm yıpratma ve provokasyonlara rağmen, Ak Partiye karşı vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, "Ak Parti çığ gibi büyüyor" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, partisinin il başkanlığı tarafında Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Çağlayan, parti otobüsü ile geldiği iftar yemeğinde vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bakan Çağlayan kendisini bekleyenlerle tek tek selamlaşırken 3 yıl önce omur ilik felci geçirmesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan 72 yaşındaki Emine Gezek, Bakan Çağlayan'dan bir ricada bulundu.

Emine Gezek, daha önce Mersin Valiliği'nden istemesine rağmen kendisine akülü tekerlekli sandalye verilmediğini bu nedenle de sokaktaki yaşamını tek başına zor sürdürdüğünü söyledi. Bakan Çağlayan, bunun üzerine sorunla ilgileneceğini belirterek, danışmalarına akülü tekerlekli sandalyenin temin edilmesini ve kendisine de bilgi verilmesini istedi.

Daha sonra kendisine ayrılan yere geçen Bakan Çağlayan, iftardan önce partililerine seslendi. Bakan Çağlayan, konuşmasının başında çözüm sürecine değinip, Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek, "Çözüm sürecini artık ülkemizde acı haberlerin gelmemesi, anaların gözyaşının akmaması için başlattık. Bunu yapmak babayiğitlik, cesaret isterdi.

Şükürler olsun bunu başardık. Çözüm süreciyle birlikte artık acı haberler, şehit haberleri gelmiyor. Ak Parti, hiçbir zaman ayrım yapmadı. Bizim için doğulu-batılı olması, Kürt-Laz-Arap-Çerkez olması, Alevi-Sünni olması fark etmez. Çünkü biz yaratılanları, yaratandan dolayı seviyoruz. Bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bölünmez bütünlüğünden, devletin ve bayrağında tekliğinden yana olan herkes bizim kardeşimizdir. Biz milletimizi kucaklıyoruz. Milletimiz bize destek verdiği sürece hizmetlerimize aynen devam edeceğiz" dedi.

TÜRKİYE DÜNYADA KABUL GÖRÜYOR

Son yıllarda Türkiye'nin ekonomik anlamda da büyük bir gelişme gösterdiğini bunun da bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Bakan Çağlayan, "Birileri Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını hazmedemiyor. Türkiye'nin Ak Parti öncesinde olduğu gibi, 11 yıl önce olduğu gibi, MHP-DSP-ANAP koalisyonunda olduğu gibi borç aldığı için emri alan bir ülke olsun istiyorlar.

Eski çamlar bardak oldu, bitti o işler. Artık Türkiye dünyada kabul gören, itibarı olan bir ülke oldu. Bundan rahatsız onlar var. Bu rahatsızlığın sonucu Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler, Gezi olayları adı altında çok ciddi olaylar başlattılar. Onların istedikleri Türkiye'nin yakalamış olduğu ekonomik başarıyı bozmaktır" diye konuştu.

AK PARTİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Bakan Çağlayan, yaşanan her şeye rağmen Ak Partiye vatandaşın ilgisinin her geçen gün arttığını kaydederek şunları söyledi: "Çünkü bunlar seçim sandıklarında asla kazanamayanların, seçim sandıklarında millete itibar etmeyenlerin, Ak Partiyi devireceklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bezdireceklerini zannettiler. Sizlerin desteği olduğu sürece kimsenin bizi bölmeye gücü yetmeyecek. Hiç kimsenin sandık dışı yollarlar iktidarı elde etmesi mümkün olmayacaktır.

Hodri meydan çıkarın sandığı milletimiz kimi istiyorsa ona oy verir. Ama bunlar biliyorlar ki tüm olaylara rağmen yıpratamadıkları Ak Parti çığ gibi büyüyor. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bunlar zannettiler ki Gezi Parkı olaylarında Ak Partiyi bitirecekler. Milletimiz her zaman olduğundan daha fazla meselesine sahip çıktı. Bugün seçim olsa Ak Parti yüzde 52 oy alır. Bunlar daha Ak Partiyi anlayamadılar. Milleti tanıyamadılar. Hodri meydan mart ayı geliyor. İnşallah Mart 2014'de Mersin Büyükşehir başta olmak üzere Mersin'i Ak kadrolarla tanıştıracağız."

Program sonunda Ak Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Bakan Çağlayan'a Kur'an-ı kerim hediye etti. daha sonra Bakan Çağlayan programa katılan vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.