Büyükşehir Meclisi, Çiçek Üretimi Projesinde Tek Yürek 

Büyükşehir Meclisi, Çiçek Üretimi Projesinde Tek Yürek 
 Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 4’üncüsüne, Büyükşehir Belediyesi’nin Süs Bitkileri Yetiştiriciliği...

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 4’üncüsüne, Büyükşehir Belediyesi’nin Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi damga vurdu. Gündem dışı söz alan MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yasa, hür türlü değişimi ilk etapta istemeyenlerin bulunabildiğini ancak iyi sonuçlar alınmaya başlandığında kabul gördüğünü söyledi. Ayçiçeği bitkisinin de Adana’ya, bölgeye ilk getirildiğinde, Trakya’nın ürünü olduğunun söylendiğini hatırlatan Mehmet Yasa, daha sonra Çukurova’nın en önemli tarım ürünlerinden biri haline geldiğini hatırlattı.

 

1 Dönüm Çiçek, 25 Dönüm Buğdaya Eş Değer

Mehmet Yasa, “Hüseyin Sözlü Başkanımız Adana tarımına yeni bir soluk getirmek, alternatif bir ürün çeşidi sunmak istedi ve vizyon bir proje hazırlayarak Süs Bitkileri Yetiştiriciliği projesini başlattı. 35 çiftçi, yüzde 50 hibeyle, 150 dönümde, 13 çeşit süs bitkisinin üretimine başladı. 1 dönüm çiçek tarlasından elde edilen gelirin, 25 dönümlük mısıra, 40 dönümlük buğdaya bedel olduğunu düşünülürse, projenin ilerleyen dönemde geniş kitlelere yayılacağını söylemek mümkün” dedi.

 

Chp, Mhp Ve Ak Parti’den Tam Destek

Deneme üretimlerinin satışından şu ana kadar 70 bin euro gelir elde edildiğini vurgulayan Yasa, “Deneme üretiminin ardından gelen bu miktarın önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Bu bizim deneme üretimimizdi. Bunun bile iyi para yaptığını gördük. Başta Hüseyin Sözlü Başkanımız olmak üzere, İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığımıza teşekkür etmek istiyorum. CHP, MHP ve AK Parti Meclis üyelerine, bu projeye destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  Yasa’nın konuşmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Cevheribucak, AK Partili Meclis Üyesi Aysun Kocabaş’a, üretilen çiçeklerden bir buket sundu.

 

Üretim 6 Havzada Yaygınlaştırılacak

  Proje; Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet yürüten IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala ve Çukurova Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülüyor.

  Şu anda üretimin yapıldığı Sarıçam ilçesinin yanı sıra, Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Karataş, Ceyhan ve Yumurtalık havzalarında üretimin başlaması planlanıyor. Bu yılın sonunda toplam 456 bin dal çiçek üretimi gerçekleştirilmiş olacak.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.