Büyükekşi: Hedef 2011'de rekor kırmak?

Büyükekşi: Hedef 2011'de rekor kırmak?
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'nin 2023 hedefinin, dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu belirtirken TİM Başkanı...


Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'nin 2023 hedefinin, dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasında yer almak olduğunu belirtirken TİM Başkanı Büyükekşi 2011 ihracat hedeflerini açıkladı.

Denizli İhracatçılar Birliğince (DENİB) Anemon Otel'de düzenlenen ''İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni''ne, devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel ile Denizlili sanayici ve iş adamları katıldı.

Devlet Bakamı Selma Aliye Kavaf, konuşmasında, Denizli'den yapılan ihracatın, 2020 yılında 20 milyar dolara ulaşmasının hayal olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Türkiye'nin 2023 vizyonu, dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasında yer almak. Daha çok üretim için daha çok enerjiye ihtiyaç var. Bunun için yarım olan barajlar tamamlandı, ihaleleri yapılanların inşaatına başlandı, yollar dubleye dönüştü. Kaklık'taki lojistik tesisin ilk etabı bitirildi. İkinci kısımda çalışma sürüyor. Seracılık, süt ve et sığırcılığı konusunda çok ciddi yatırımlar hayata geçiriliyor. Tarım alanlarının toplulaştırılmasında Denizli, Türkiye'de ilk sırada yer alıyor.''

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Denizli'nin ürettiğini ihraç eden bir il olduğunu işaret ederek, ''Denizli'de üretim yapan firmalara, ihracatlarını Denizli'den yapmaları çağrısında bulunuyorum'' dedi.

-''KAHRAMAN İHRACATÇILAR''-

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Devlet Bakan Zafer Çağlayan ile Kanada, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden Japonya'ya, ihracatın artması için kapı kapı dolaştıklarını, bu nedenle ihracatçıları okyanuslarda gemisini yüzdüren kaptanlara benzettiğini dile getirdi.

2010 ihracatının 114 milyar dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatan Büyükekşi, ''Misyon olmadan, ihracat olmuyor. Bu nedenle motivasyon için ödüllendirmeler yapılıyor. 2011'de ihracatta 132 milyar doların üzerine çıkarak, cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmak istiyoruz'' dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise Türkiye'nin 2023 yılı hedefinin hayal olmadığını belirterek, ''Türkiye, 500 milyar doları hedefliyorsa oranlarsak Denizli'nin 15 milyar dolar hedefinin hayal olmadığını görürsünüz. Denizli'nin geleceği çok parlak. 29 Mart seçimlerinden sonra Denizli'de çalışan sigortalı sayısı 128 binken bugün 155 bine ulaştı. İstihdam sayısını çok artırmak istiyoruz. Ama ayrı bir hedefimiz var, Denizli'de 155 bin kişi daha turizm, sağlık ve gıda sektörlerinde istihdam etmek. En az 300 bin sigortalı sayıya ulaşmak ve 15 milyar dolar hedefini aşan bir ihracata ulaşmak'' diye konuştu.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de 2009'un tüm dünyada zor geçtiğini, dünyayla entegre olan Denizli'nin Türkiye'de bu krizden en çok etkilenen illerden olduğunu belirterek, geçen yıl toparlandıklarını, Türkiye ihracatı yüzde 11 artarken Denizli'nin Beliza'dan Angola'ya uzanan ağla yüzde 24'lük ihracat artışı gerçekleştirdiğini anlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.