'Büyük bir ülkenin ve büyük bir halkın temsilcisisiniz'

'Büyük bir ülkenin ve büyük bir halkın temsilcisisiniz'
 Paris'te, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve katılımcılara hitaben, "Burada büyük...

 

Paris'te, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve katılımcılara hitaben, "Burada büyük bir ülkenin ve büyük bir halkın temsilcisisiniz" dedi.

 

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resepsiyon verildi.

 

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, AB Bakanı Harlem Desir, birçok ülkenin Paris'teki diplomatları ve askeri ateşelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Resepsiyonda konuşan İçişleri Bakanı Cazeneuve, terörle mücadele konusunda Türkiye ve Fransa arasında derin ve etkili bir işbirliği bulunduğunu belirterek, "İki ülke karşılıklı güven ilişkisi içinde uzun yıllardır terörle mücadelede birlikte hareket ediyor. İnsan hakları ve evrensel değerlerin korunması söz konusu olduğunda birbirimize sıkı bir şekilde bağlı kalarak terörle mücadele edeceğiz" dedi.

 

Bakan Cazeneuve, Suriye'deki iç savaştan kaçarak birçok ülkeye giden sığınmacıların büyük bir dram yaşadığına işaret etti. Sığınmacıların durumunun suistimal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Cazeneuve, mağduriyet yaşayan göçmenlerin bir an önce kendi ülkelerine dönebilmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

 

Fransa'nın sığınmacıların şartlarının iyileştirilmesi ve dönüş umutlarının artması için bütün imkanlarını seferber edeceğini vurgulayan Cazeneuve, "Burada büyük bir ülkenin ve büyük bir halkın temsilcisisiniz. Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz. Aynı zamanda Avrupa ve Ortadoğu arasında bulunan bir bölgede yeşerecek büyük bir umudu temsil ediyorsunuz. İşbirliğimiz, ortak çalışmalarımız sayesinde tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Fransa'nın Türkiye ile birçok konuda geçmişi uzun yıllara dayanan bir işbirliği olduğunu belirten Cazeneuve, "Terör riskinin artması sonrası Türkiye ile işbirliğimizi daha da kuvvetlendirdik. İki ülke temsilcileri terörün yanı sıra sığınmacı sorununun da derinleşmesi sonrası daha sık bir araya geldi" diye konuştu.

 

Büyükelçi Akil de bulunduğu bölgede 30 yıldan fazla birçok savaşın meydana gelmesine rağmen Türkiye'nin siyasi istikrarını devam ettiren bir ülke olduğunu söyledi. Akil, bu dönemlerde Türkiye'nin birçok seçimi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve demokrasinin iyi bir zemine oturduğunu kaydetti.

 

Fas Başbakanı da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı

 

Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna da Başbakan Abdulillah Benkiran'ın yanı sıra siyasi liderler ve yabancı misyon temsilcileri katıldı.

 

Büyükelçilik rezidansında Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon, iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

 

Açılış konuşmasında, iki ülke halkının ortak hedefi olan bölgesel istikrarın önemine değinen Büyükelçi Öz, "Bölgenin ve Arap dünyasının önemli ülkelerinden Fas ile ilişkilerimizi ilerletmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Roma'daki resepsiyona 700 davetli katıldı

 

Roma'da verilen resepsiyon İtalyan iş, sanat, siyaset, spor ve diplomasi camiasını bir araya getirdi.

 

700’ü aşkın davetlinin katıldığı resepsiyonda en çok ilgi gören isim İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’da forma giyen milli futbolcu Salih Uçan oldu.

 

Uçan, hayranlarına bol bol imza dağıtıp, fotoğraf çektirirken Türkiye’nin Roma Büyükelçilisi Aydın Adnan Sezgin de Uçan ile özel olarak ilgilendi. Uçan ile bir süre sohbet eden Sezgin, genç futbolcunun İtalya’daki gururları olduğunu söyledi.

 

Bu arada, bu yıl ilk kez büyükelçilik binasının dış cephesine konulan kırmızı-beyaz ışıklarla bayram coşkusu daha farklı şekilde yaşatıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.