Burkay'dan yeni anayasa için 'kucaklama' çağrısı

Burkay'dan yeni anayasa için 'kucaklama' çağrısı
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) üyesi yazar Kemal Burkay, ''Öyle bir anayasa yapmalıyız ki her kesimi,her insanı kucaklamalı'' dedi.Burkay, HAKPAR Van...



Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) üyesi yazar Kemal Burkay, ''Öyle bir anayasa yapmalıyız ki her kesimi,her insanı kucaklamalı'' dedi.



Burkay, HAKPAR Van İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Van'da yaşanan depremlerden büyük üzüntü duyduğunu, gezisi sırasında ağır hasar gören Erciş ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Burkay, Türkiye'de yapılması zorunlu hale gelen yeni anayasanın bir an önce hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Burkay, 12 Eylül darbesi anayasasıyla bugüne kadar gelmenin bile toplum için zor bir süreç olduğuna dikkati çeken, şöyle konuştu:

''Bu bakımdan anayasayı tümden değiştirmek gerekmektedir. Bazen darbe anayasasında kısım kısım değişiklikler oldu ama antidemokratik anayasa özellikleri değişmedi. Şimdi sivil bir anayasa yapılmak istenmesi güzel bir şey. Öyle bir anayasa yapmalıyız ki her kesimi, her insanı kucaklamalıdır. Oluşturulacak anayasa öncelikle ülkenin temel sorunlarını da çözmeye zemin olmalıdır. Anayasa tek başına sorunları çözmez ama ya zemin ya da engel olur. Şimdiki anayasa ne yazık ki engel oldu.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.