Bunların neresi gazeteci?

Bunların neresi gazeteci?
 Adalet Bakanlığı, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporundaki çelişkileri ortaya koydu. CPJ'nin raporunda yer verdiği 76 kişilik...


 

Adalet Bakanlığı, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporundaki çelişkileri ortaya koydu. CPJ'nin raporunda yer verdiği 76 kişilik listede "gazeteci" olarak gösterilen kişilerin yargılandıkları ve hüküm giydikleri suçlar şaşırttı.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) tartışma oluşturan 2012 yılı Türkiye raporunun ne kadar güvenilir (!) olduğu, Adalet Bakanlığı'nın yaptığı ayrıntılı bir çalışma ile gözler önüne serildi.

Raporun hazırlık sürecinde açıkladıkları gazeteci listesini Adalet Bakanlığı'na iletmekten kaçınan CPJ'nin raporunda yer verdiği 76 kişilik listede "gazeteci" olarak gösterilen kişilerin yargılandıkları ve hüküm giydikleri suçlar şaşırttı.

Bağımsız mahkemelerin yaptığı yargılamaları ve Yargıtay'ın ulaştığı hukuki sonuçları kabul etmeyen CPJ, bununla da yetinmeyip raporunda hükümlüleri de tutuklu olarak gösterdi.

İşte CPJ'nin raporunda gazeteci olarak değerlendirilen ve yargılamalar sonucu mahkum olan bazı isimlerin eylemleri:

Hatice Duman: MLKP terör örgütü adına faaliyette bulunmak. 31 Temmuz 2001 günü Kadıköy ilçesi Kızıltoprak mahallesi, Kalamış Marina'ya patlayıcı madde koymak.

Mustafa Gök: DHKP-C üyesi olmak, 18 Şubat 1992 tarihinde polis memuru Bülent Üstün ve bir bekçinin öldürülmesi, 5 Nisan 1992 tarihinde dört polis memuru ile silahlı çatışma, yaralama ve öldürme eylemleri, 7 Nisan 1992 tarihinde Alibeyköy Polis karakolunun bombalanması, 19 Nisan 1992 tarihinde Atışalanı Ekipler Amirliğine yönelik silahlı saldırı.

Kenan Karavil: PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK'nın bölge sorumlusu olarak çalışmak.

Ömer Faruk Çalışkan: PKK'ya üye olmak, örgütün silahlı dağ kadrosuna eleman kazandırmak için çalışmalar yapmak.

Abdulcabar Karabeğ: PKK üyesi olmak. Referandum sürecinde vatandaşları tehdit ederek oy kullanmalarını engellemek,

Erdal Süsem: TKPML-TİKKO üyesi olmak, 21 Mart 2000 tarihinde Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine silahla ateş açmak,

Faysal Tunç: PKK'ya üye olmak, terör örgütünün silahlı dağ kadrosuna elaman kazandırmak için çalışmak.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.