Bülent Arınç'tan 'Mavi Marmara tazminatı' açıklaması

Bülent Arınç'tan 'Mavi Marmara tazminatı' açıklaması
Mavi Marmara tazminatı konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüme yakın olduğumuzu düşünüyorum. Herhangi bir rakam telaffuz edilmedi" dedi.Başbakan...


Mavi Marmara tazminatı konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çözüme yakın olduğumuzu düşünüyorum. Herhangi bir rakam telaffuz edilmedi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililer ile bir araya geldi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail basınında yer alan, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk'ün aileleri için İsrail'in 20 milyon dolar tazminat teklif ettiği iddiasını yalanladı.

"Bu konuda bir gelişme var ancak imza atacak düzeyde değiliz" diyen Arınç, "Rakamlar telaffuz edilmedi. Biz bu haksız fiil karşısında uluslararası hukuk ne emrediyorsa onu talep ediyoruz. Tazminat miktarlarını hukukçularımız tespit etti, karşı tarafa sunuldu. Geçmişte hangi ülke hangi tazminatı ödemişse biz onu talep ederiz. Anlaşma imzalanırsa rakamların tatmin edici olacağını göreceğiz." diye konuştu.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Arınç, gazetecilerin internette sansür iddialarıyla ilgili soruları üzerine, bu konuda pek çok şeyin bir birine karıştığını ve bilgi kirliliği yaşandığını, kimin ne söylediğinin, bunların ne kadarının doğru olduğunun bir kısmının nasıl hayali şeyler konuşulduğunun farkına varılamadığını ifade etti.

Her meseleyi net olarak ortaya koymak gerektiğini vurgulayan Arınç, denetim yollarından birinin soru önergeleri olduğunu hatırlattı. Yılda 700 civarında soru önergesi geldiğini ve bunların hepsine cevap verdiklerini, her birini cevapsız bırakmadıklarını anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Yeter ki soru olsun. Ama soru sormayı bilmeyenler de soru sormakla hakaret etmek arasındaki farkı bilmeyenlerle de zaman zaman karşılaşıyoruz. Şimdi bir soru önergesinin sansürlenmesi mümkün değil. Bir defa birisi bir isim koyuyor ve basın onun üzerine her şeyi inşa etmeye kalkıyorsa bu çok yanlış olur. İnternette sansür iddiası... Kesinlikle böyle bir şey yok. Nereden çıktı, anayasadaki madde basının sansür edilemeyeceği, özgür olduğudur. Biz de buna gönülden inanıyoruz ve Türkiye'de Basın Kanunu ile RTÜK ile şununla bununla meşgul olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Dünyanın pek çok ülkesinden daha özgür ve basın hürriyetine sahip bir ülkeyiz. 'Efendim 60 tane cezaevinde insan var.' 49 tanesi Terörle Mücadele Kanunu'na aykırı hareket etmekte. Eğer bunu da siz serbest kalsınlar diyorsanız o zaman Terörle Mücadele Kanununu kaldırmamız lazım, inşallah o da kalkacak. Ama oradaki hükümlerin bir kısmı Türk Ceza Kanunu'nda. Bu sefer Türk Ceza Kanunu'na aykırı hareket etmekten bazı insanlar yargılanacak."

"Kimsenin suç işleme imtiyazı yok"

Başbakan Yardımcısı Arınç, kimsenin suç işleme imtiyazı olmadığını söyledi.

Bugün bir televizyon kanalını izlerken rastladığı haberde yer alan ifadelere dikkati çeken Bülent Arınç, "Şöyle bir haber yapıyorlar. 'Kadıköy'de AK Parti bir stant kurmuş. Üye kaydı yapıyormuş, oraya basmaya gelen bir grup olmuş. Aralarında bir tartışma çıkmış, kavgaya dönüşmüş'. Şimdi bir televizyonunun verdiği habere bakın. 'AK Partililer ile yolsuzluk ve rüşvet karşıtı olan grup arasında tartışma yaşandı'. O kadar kurnaz bir ifadedir ki esasen bir süreden beri başlayan işte adına operasyon denilen şeyde yolsuzluk ve rüşvet ön plana çıkarılmak isteniyor. Halbuki bir iddia var. Bu iddia araştırılacaktır. Bir soruşturma yapılacaktır. Bakanların istifası ayrı bir konu. Hükümet kabinede bir görev değişikliğine gitmiştir.

Sayın bakanımız aday olduğu için görevinden ayrılmıştır bir başka bakan da hakkındaki iddiaların açığa çıkması bakımından siyasi etik konusunda örnek bir davranışta bulunmuştur. Başbakanımız onların yerine başka bir arkadaşımızı getirmiştir. Şimdi AK Parti ile yolsuzluk ve rüşvet karşıtı olanların kavgasını söylerseniz gizliden gizliye zihinlerde bir algı meydana getireceksiniz. 'Bu tarafta yolsuzluk yapanlar var bu tarafta onların karşıtları var, kavga etmişler'. Halkın yüzde 50'sinin oyunu almış bir siyasi partinin ve 11 yıldan beri aralıksız devam eden bir iktidarın yolsuzlukla mücadeleyi varlık sebebi sayan bir hükümetin böylesine utanmasızca suçlanmasını ben kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.