Budapeşte'de Sahur Proğramı

Budapeşte'de Sahur Proğramı
TÜRK Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD )'nin sahur proğramında TÜMİŞAD Yönetimi ve  işadamları bir araya geldi.

sahur-2..jpg

Budapeşte'de Sahur Proğramı

TÜRK Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD )'nin sahur proğramında TÜMİŞAD Yönetimi ve  işadamları bir araya geldi.

Antalya Kebap Budapest Restaurantta gerçekleştirilen sahura  TÜMİŞAD Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ın yanı sıra TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Er, Mete Atuğ, İbrahim Çelen, Necip Aygür, Ali Mercan ve işadamları da iştirak etti.

İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği sahurda Ali Mercan Kur'an okudu.

Ramazan ayı içerisinde TÜMİŞAD'ın programında iftar dışında sahur etkinliklerinin de olduğunu söyleyen Şahbaz, 
"Ramazan ayının coşku ve bereketini hep birlikte yaşama fırsatı sunan iftar,  teravih ve sahurlardan yararlanmaya gayret ediyoruz. 

Bu güzel zaman diliminde Allah'a şükürler olsun, çok bereketli bir zaman geçiriyoruz. Kadir gecesinin içinde bulunduğu  Ramazan'ın son on gününe girdik. Allah'ın hepimizi sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde ailelerimizle birlikte Ramazan Bayramına eriştirmesini diliyorum.

Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen iftar ve sahur proğramlarının benzerini Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gönül coğrafyamızda, dostluk, muhabbet ve kardeşlik buluşmaları şeklinde bir araya geliyoruz.

Sahur organizasyonumuz tek yürek olmanın birlik ve beraberlik içerisinde dua sevincine vesile oldu.

İşadamlarımız ve bürokratlar ile birlikte daha önce de sahur programları yaptık ve yapıyoruz. Benzer etkinliklerin gelecek yıllarda da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. TÜMİŞAD Olarak Ramazanın bereketinden faydalanmaya çalışıyoruz" dedi.

Mete Atuğ ise, '' Ramazan'ın en güzel zaman dilimi Sahur ve iftarlarda bir araya geldiğimiz anlar. O zaman Ramazan ayını farkına ve keyfine varıyoruz. Memnuniyetle ayrılıyoruz sahur organizasyonunu daha da genişleterek geleneksel hale getirilmesi çok güzel olacaktır'' dedi.

Program TÜMİŞAD tarafından hazırlanıp sunulan sahur yemeği, ardından yapılan dua ve sabah namazı ile sona ererken, misafirlere ''diş kirası '' ikram edilerek uğurlandılar.

Diş kirası; Osmanlı'da misafirler ayrılırken onlara hediyeler takdim edilir. Ev sahibi bununla; “Misafirim oldunuz, benim sevap kazanmam için siz eziyet çektiniz, dişlerinizi yordunuz, bu da sizin dişinizin kirası olsun." demekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.