Bu nasıl öğretmen?

Bu nasıl öğretmen?
 BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Stockholm Feminist Forumu'na katılmak üzere İsveç'e gitti. Forum'da Kışanak'a eşlik edecek isim dikkat çekti. Bu...


 

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Stockholm Feminist Forumu'na katılmak üzere İsveç'e gitti. Forum'da Kışanak'a eşlik edecek isim dikkat çekti. Bu isim Türkiye'de katıldığı kadın etkinliklerinde ?Eğitimci? diye lanse edilen Figen Aras Kaplan.

 

Akit'ten Furkan Altınok'un haberine göre, katıldığı kadın etkinliklerinde ?Eğitimci? diye lanse edilen Figen Aras Kaplan adlı öğretmen, BDP üyesi çıktı. Kimi medya organlarında da Kaplan, ?Türkiye 'Kadın Kırımına Karşı Hayır' Komitesi Sözcüsü?, ?Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivisti? olarak gösteriliyordu.

KIŞANAK'LA FEMİNİST FORUM'A KATILIYOR
BDP Eşbaşkanı ve Milletvekili Gülten Kışanak, Feminist Forum'a katılmak üzere İsveç'in Başkenti Stockholm'a gitti. Bu yıl 7. düzenlenen Stockholm Feminist Forum'a Kışanak, Türkiye'de katıldığı kadın etkinliklerinde ?Eğitimci? diye lanse edilen Figen Aras Kaplan ile birlikte katılıyor. Figen Aras Kaplan'ın gerçek kimliği, terör örgütüne yakınlı ile bilinen bir haber ajansının bu haberinde açığa çıktı. Bu sözde haber ajansı, ?Gültan Kışanak Stockholm Feminist Forumda? başlığıyla geçtiği haberde, Kışanak'a Figen Aras Kaplan'ın da eşlik ettiğini, Kaplan'ın BDP Üyesi olduğunu ve o toplantıya BDP'yi temsilen katıldığını yazdı.

DEVLET MEMURU ÇIKTI
Figen Aras Kaplan'ın, Nafiye-Ömer Şevki Cizrelioğlu Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapan bir devlet memuru olduğu öğrenildi. Kaplan'ın aynı zamanda Eğitim Sen Üyesi olduğu ifade ediliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, ?bir siyasi partiye girmek, siyasi parti adına faaliyet yürütmek? devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir fiil. Kanuna göre, devlet memurları Siyasi Partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVE
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, müfettiş kökenli bir isim. Ağırbaş, 2006 yılından beri Bakanlık Müfettişi olarak görev yaparken 30.01.2012 tarihinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştı. Milli Eğitim Müdürü'nün, Edebiyat Öğretmeni Figen Aras Kaplan'ın bu fiili hakkında nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.