'Bu koro millete ancak ağıt yaktırır'

'Bu koro millete ancak ağıt yaktırır'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar ya Kandil'le ya Pensilvanya ile aynı hizaya dizilmiş, eş başkanın sazı eşliğinde eski Türkiye türküsü çağırıyor....

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar ya Kandil'le ya Pensilvanya ile aynı hizaya dizilmiş, eş başkanın sazı eşliğinde eski Türkiye türküsü çağırıyor. Bu koro millete ancak ağıt yaktırır" dedi.


HATAY (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar ya Kandil'le ya Pensilvanya ile aynı hizaya dizilmiş, eş başkanın sazı eşliğinde eski Türkiye türküsü çağırıyor. Bu koro millete ancak ağıt yaktırır" dedi.

" Cumhurbaşkanı Halkla Buluşuyor" programları kapsamında, İskenderunlularla bir araya gelenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıt Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra yurt dışında 30 ülkeyi ziyaret ettiğini anlatan Erdoğan, davet edildiği toplantılara programının el verdiği ölçüde katılmaya gayret gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, "Biliyorsunuz bunu bile hazmedemediler, o malum terör örgütünün arkasında olduğu yapı ne diyor? 'Her çağrıldığı yere gidiyor.' Elbette gideceğim. Ben milletimin içinden geldim. Her fırsatta milletime gidiyorum. Siz dağa gidiyorsunuz, ben milletime gidiyorum. Farkımız bu. Onlar talimatı Kandil'den alıyor. Ben ise talimatı milletimden alıyorum. Farkımız bu" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki klozet kapaklarına ilişkin açıklamasını eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşlerim, ne diyor biliyor musunuz? 'Ben orayı kastetmedim.' Hemen manevra. Zaten buna çarkçı diyorlar ya. Cevap veriyor genel sekreteri, 'O kaçak külliyeye veya kaçak sarayda oturmanın cevabını versin.' Onun cevabını zaten Danıştay verdi. Ama bunların ondan da haberi yok. Bu açıklamaların hepsi yapıldı."

"Hiçbir parti, olması gereken yerde durmuyor"

"Siyasi partilerin bu kadar uçlara savrulduğu pek az seçim yaşadığını" dile getiren Erdoğan, "Bakıyoruz ki hiçbir parti, olması gereken yerde durmuyor, savrulmuşlar. Hepsi bir yere doğru gidiyor. Fakat millet olduğu yerde duruyor. Milli iradeyi savuramıyorlar. Milli irade, Pazar günü de zaten o bulunduğu yerden kararını verecek. Bunlar, ya Kandil'le ya Pensilvanya ile aynı hizaya dizilmiş, bir de eş başkan var ya, onun sazı eşliğinde eski Türkiye türküsü çağırıyor. Bu koro, millete ancak ağıt yaktırır, ağıt" görüşünü dile getirdi.

"Milleti akıllarınca tehditle yönlendirmeye çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların aralarında çizgi mizgi hiçbir şey yok. Hepsini kaldırdılar. Aynı programla, aynı sloganlarla, aynı vaatlerle, aynı tehditlerle milletin kapısına dayandılar" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kandil'deki bölücü örgütün yöneticisi 'Erdoğan'dan kurtulmak istiyorsanız, malum partiye oy verin' diyor. Dikkat ederseniz, içeridekilerle dışarıdakiler, eski Türkiye ittifakının aklından, milletin gönlüne girerek, seçimden netice elde etmek diye bir şey geçmiyor. Milleti, akıllarınca tehditle, korkutmayla, aba altından sopa göstermeyle yola getirmeye, tercihini yönlendirmeye çalışıyorlar. Anlaşılan bunlar, bu milletin tarihine hiç bakmamışlar. Baksalardı orada Çanakkale'yi görürlerdi, Kut'ül Ammare'yi görürlerdi. Bakü'ye yürüyen Kafkas İslam Ordusu'nu görürlerdi. Tarihimize baksalardı orada Kurtuluş Savaşı'nı, Gazi Mustafa Kemal'i görürlerdi. Tarihimizi inceleselerdi orada 14 Mayıs 1950'de milletin iradesine, sandığa nasıl sahip çıktığını görürlerdi. 'Yeter karar milletindir' ifadesini görürlerdi. 12 yıldır, bu milletin her defasında vesayete nasıl ders verdiğini görürlerdi."

"Batı demokraside iki yüzlüdür"

Batının hep demokrasi ve özgürlük dediğine vurgu yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Belçika'da Mahinur Özdemir diye bir kızımız var, milletvekili. Mahinur Özdemir kızımızı, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili partisinin kararına uymadı diye partiden ihraç ettiler. Kaldı ki Belçika devletinin böyle bir kararı da yok. Sadece partinin var. Hani siz özgürlüklerden yanaydınız? Milletin seçtiği milletvekiline nasıl olur da böyle bir şeyi dayatabilirsiniz? İşte batı bu. Batı demokraside iki yüzlüdür. Açık söylüyorum. Bunu, Mısır'da Mursi olayında da ortaya koydular. Mısır'a darbeyi kendi Milli Savunma Bakanı olan bir asker yaptı. Batı maalesef buna karşı tavır koymadı. Biz tavrımızı koyduk, koyuyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.