'Bu davanın takipçisi olacağız'

'Bu davanın takipçisi olacağız'
 Başbakan Davutoğlu, Karaman'daki istismar iddiasına ilişkin, "Milletimiz emin olsun ki bu caniye gereken cezanın verilmesi için bu davanın ve bu çocukların...

 

Başbakan Davutoğlu, Karaman'daki istismar iddiasına ilişkin, "Milletimiz emin olsun ki bu caniye gereken cezanın verilmesi için bu davanın ve bu çocukların hukukunun takipçisi olacağız." dedi.

 

MANİSA (AA) - Başbakan Davutoğlu, Karaman'daki istismar konusuna ilişkin, "Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa o emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

Davutoğlu, Manisa'nın Muradiye ilçesinde, açılışı yapılacak tesislerden olan Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, diğer partilerin Türkiye'yi yönetme sorumluluğundan kaçtıkları dönemde millete dönerek, "Biz her şartta göreve hazırız. Her zorluğa karşı dimdik ayaktayız." dediklerini anımsattı. 

 

"Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen birtakım gerçek dışı iddialar maalesef ana muhalefet partisi tarafından ucuz siyasete malzeme ediliyor" diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

 

"Ana muhalefet partisinin görevi, teröristin kirli propagandasına çanak tutmak mı, bu milletin terörle mücadelesine destek vermek mi? Bu soruyu altını çizerek soruyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum ve soruyorum tekrar tekrar. Siyasetiniz, söylemleriniz teröristlere mi hizmet ediyor, ülkemizin, milletimizin bu badireden çıkmasına mı? Özetle arkadaşlar, soru şu, teröristlerin safında mısınız, milletimizin yanında mısınız? İşte biz milletimizle beraberiz. 1 Kasım'ın daha miting heyecanını yaşarken işte hem hizmetlerimizle yola devam ediyoruz hem de milletimizle beraberiz."

 

"Davanın takipçisi olacağız"

Başbakan Davutoğlu, Karaman'daki istismar konusuna ilişkin, "Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa o emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

"Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur"

Karaman'daki çocuk istismarı olayıyla ilgili TBMM'de oy birliğiyle araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatan Davutoğlu, bunun ilk andan itibaren kendisine intikal ettiğinde verdiği talimat olduğunu, bütün partilerle birlikte gereken araştırma önergesinin verilmesini istediğini söyledi.

 

Davutoğlu, "Vicdanlarımızı yaralayan çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. Her ne yapılacaksa AK Parti bu konuda en ön safta olacak. Bu olayın kendisi bir insanlık ayıbıdır. Olaydaki faile ben insan bile diyemem. Bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Kim bir çocuğa el uzatırsa o emin olun ki bütün insanlığın en aşağılık mahlukudur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak, hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

 

"Siyasi rant elde etmeye çalışmak ayrı bir çocuk istismarıdır"

Memleketin her bir çocuğunun kendilerine emanet olduğunu, kendi çocuklarına baktıklarında ülkenin bütün çocuklarını gördüklerini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Eğer kendi kızımızı ve oğlumuzu, herhangi bir vatandaşın kızının ve oğlunun hukukundan ayırırsak, onlara daha fazla bir muhabbetle bakarsak, bu gözler bize haram olsun. Her bir çocuğu aynı muhabbetle seviyoruz. Her bir çocuğa, aynı aşkla aynı sevdayla bakıyoruz. Lakin bir sapık üzerinden içeride ve dışarıda siyasi rant elde etmeye çalışanlar var. Bunları da görmemiz lazım. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Hepimizin zihninden geçirmekten bile haya edeceği utanç üzerinden derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da başka bir ayıptır. Açıkça söylüyorum, burada paralel yapının öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon, kirli bir algı mühendisliği yürütülmek isteniyor. Bakın tekrar ediyorum, sorumlu kimse hesabını soracağız. Ama aziz kardeşlerim başka hesaplarla vakıf kültürüne, vakıf müessesesine saldırıya dönüşen hadsizliklere de müsaade edemeyiz. Biz Ensar Vakfının insanlığa ve ülkemize hizmet ettiğine hep şahitlik ettik, ediyoruz. Bir sapığın, bu vakıfla ilgili olmayan bir sapığın yaptığı bu alçakça muamele, fiil karşısında eminim en çok da Ensar Vakfının mensupları, kurucuları tepki göstermişlerdir. Hepimiz bu tür alçaklıklara karşı tepki gösterelim ama hiçbir şekilde bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.