'Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket çalıştırmaz'

'Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket çalıştırmaz'
  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, CHP'nin Türkiye'de, 6 milyon 200 bin işsiz olduğu iddiasına ilişkin, "Bunu, hesap uzmanı adı altında...

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, CHP'nin Türkiye'de, 6 milyon 200 bin işsiz olduğu iddiasına ilişkin, "Bunu, hesap uzmanı adı altında söyleyebiliyorlar. Böyle hesap uzmanını sıradan bir şirket çalıştırmaz" dedi.

 

 

BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliğinin (WAPES) başkanlığına seçilen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Kamu İstihdam Kurumları Birliğinin faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçim sürecinde muhalefet partilerinin İŞKUR ve istihdam ile ilgili bolca vaatte bulunduğunu belirtti.

 

Herkesin bir proje açıkladığını, hedeflerden bahsettiğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Özellikle anamuhalefet partisinin ortaya koyduğu İŞKUR ile ilgili bütün beyannamesini tek tek inceledik. Çalışma hayatının İŞKUR boyutuyla ilgili 17 hedefleri var. Bu 17 hedefin 17'si de yürürlükte. Şu hale bakınız; işsizlik konusu gibi son derece önemli bir konuyu bu kadar gayriciddi bir şekilde ele alan bir anlayışın Türkiye'ye ne verebileceğini herkesin birbirine sorması gerekiyor. '17 proje, hedef ortaya koyduk' diyorlar, 17'si de uygulamada. Bu derece gerçeklerden, uygulamalardan, kamudan ve devletten uzak bir anlayışın Türkiye'ye ne verebileceğini herkesin takdirlerine sunuyorum.

 

Türkiye'de, '6 milyon 200 bin işsiz var' deniliyor. Bunu meydanlarda utanmadan, sıkılmadan söyleyebiliyorlar hem de hesap uzmanı adı altında söyleyebiliyorlar. Vallahi böyle bir hesap uzmanını sıradan bir şirketin de çalıştırmayacağını açıkça ifade ediyorum. Bırakınız devleti yönetmeyi, kendi şirketinizde böyle bir hesap uzmanının çalışması demek felaket demektir."

 

Yabancı Ar-Ge personeline sınırsız oturma izni

 

Çelik, hazırladıkları "Yabancıların Çalışma İstihdamı Kanun Tasarısı"nın da meydanlarda yoğun şekilde eleştiriye tabi tutulduğunu söyledi. Bu kanunun 1954'te çıkarıldığını ve 1980'lerde, 1990'larda ilaveler yapıldığını söyleyen Çelik, yürürlüğe koydukları Göç Yasası'na da değindi.

 

Çelik, bu yasada, "Yabancıların Türkiye'deki istihdamının bütün işlemlerini Çalışma Bakanlığı yürütecek" ifadesinin yer aldığını anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

"O yasadan dolayı şimdi mevzuatı tekleştirme, bakanlıklar arasında bu işlerin gidip gelmemesi için sadeleştirme adına bu yasayı çıkarıyoruz; bu bir. İkincisi de dünya bütün Ar-Ge personelini, nitelikli personelini ülkesine çekmek için mücadele ediyor. Amerika'sı, Almanya'sı, 'Vasıflı, nitelikli elemanları nasıl alırız da kendimiz istihdam ederiz de üretime bunları katkı sağlarız' diye mücadele ediyor. Yabancıların istihdamıyla ilgili düzenlememiz, nitelikli yabancının, nitelikli sermayenin Türkiye'ye gelişidir. Yoksa vasıfsız, Türkiye'de var olan, İŞKUR bünyesinde kayıtlı olan binlerce vatandaşımız dururken yabancının istihdamı gerçekleşsin diyen bir garabeti yapabilecek bir iktidar var mıdır? Bunu düşünmek, akıldan geçirmek bile akıl durumunu sorgulamayı gerektirir."

 

Çelik, amaçlarının beyin göçünü tersine çevirmek olduğuna işaret ederek, yasaya Genel Kurul'a inene kadar muhalefet partilerinden bir itiraz gelmediğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.