'Boykotçulara' SERT TEPKİ

'Boykotçulara' SERT TEPKİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Meclis yemin törenini boykot edenlere tepki gösterdi...Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve bazı bağımsız...



Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Meclis yemin törenini boykot edenlere tepki gösterdi...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve bazı bağımsız milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesine ilişkin, "Bu boykotu demokrasi ve milli irade açısından kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Kamalak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,
CHP ve bazı bağımsız milletvekillerinin TBMM'de yemin etmemesini eleştirdi. "TBMM'de yaşanan bu gelişmeleri anormal bir gidişin normal sonucu olarak görüyorum" diyen Kamalak, bu tür olayları önlemek için kendisinin 1996 yılında bir tüzük değişikliği hazırladığını ancak Refahyol hükümetinin dağılmasının ardından hazırladığı tüzüğün bir metin olarak elinde kaldığını söyledi. Hazırladığı metinde Meclisin çalışmasının asıl olduğuna vurgu yapan Kamalak, halkın temsilcilerini Meclise sorun çözsün diye gönderdiğini, sorunun bir parçası olarak göndermediğini söyledi. Kamalak, Meclisin her durumda çalışmasının şart olduğunu ifade ederek, milletvekillerinin devamının mecburi olması görüşünü savundu.

Mecliste bir tıkanmanın yaşanacağına da inanmadığını belirten
Mustafa Kamalak, milletvekili sayısı bakımından AK Parti'nin meclisi çalıştıracak gücünün bulunduğunu söyledi. Ülkenin şu anda bir "gerilim" içinde olduğunu savunan Kamalak, şunları kaydetti: "Meclisin elbette çalışması lazım. Ülkede bir Güneydoğu problemi var. Meclisin itilafa, kargaşaya meyden verecek zamanı yok. Türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Dünya haritasına baktığımız zaman, bir cam sürahi gibi Ortadoğu parçalanıyor. Yazık ki bu parçalanma süreci gelip ülkemize dayanmaktadır. Bu problemi Meclis çözecek. Bu yönüyle CHP'nin meclisi boykot etmesi bu problemi hızlandırır. Meclis çalışacak kadar yeterli çoğunluğa sahip. Bunun için MHP ve AK Parti'nin çözüm yoluna gitmesi lazım. CHP'nin Meclisi boykot etmesi kanaatimce millet bakımından fazla önem taşımaz. Millet kavga değil, uzlaşma ve çözüm istiyor.  Çözüm kaosta değil, iyi kötü mevcut yasalara uymaktan geçer. Bu uyumu sağlamak parlamentonun görevidir." Mustafa Kamalak, Türkiye bir hukuk devleti olacaksa mevcut kanunlardaki aksaklıkların giderilmesi suretiyle bunun sağlanması gerektiğini vurguladı. "Ben mevcut Anayasayı dinlemem, mevcut yasalar beni ilgilendirmez", denilmek suretiyle hukuk devletinin kurulamayacağını da kaydeden Kamalak, mevcut yasalardaki yanlışlıkların düzeltme yerinin de Meclis olduğunu söyledi. 

Meclis'ten kaçarak sorunun çözülemeyeceğini de anlatan Kamalak, "CHP'yi anlamakta zorluk çekiyorum, anlayamıyorum. Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun hükmü açık. Bu problemlerin doğacağını
CHP biliyordu, bilmesi lazım. Aday gösterirken dikkat edilmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı. Kamalak, yeni parlamentonun millete hayırlı olması temennisinde de bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.