Bosna Hersek'te savaş sergisi

Bosna Hersek'te savaş sergisi
Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Saraybosna'da "Türkiye ve Birinci Dünya Savaşı" sergisi açılacak. SARAYBOSNA (AA) -...


Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Saraybosna'da "Türkiye ve Birinci Dünya Savaşı" sergisi açılacak.

 

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Federasyonu Arşivi, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi binasında, Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Türkiye ve Birinci Dünya Savaşı" sergisi açacak.

 

Bosna Hersek Federasyonu Arşivi Başkanı Admir Yerkoviç, düzenlediği basın toplantısında, serginin, Cumhuriyet Bayramı onuruna 29 Ekim'de açılacağını söyledi.

 

Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'nı nasıl yaşadığını 13 panoda sergileneceğini belirten Yerkoviç, "O zor zamanda Türkiye'nin önünde çok zor bir soru vardı, 'olmak ya da olmamak'. Sonra devrim lideri Mustafa Kemal Atatürk geldi ve ülkeyi bağımsızlığa taşıdı. Sergide de Türkiye'nin bağımsızlığını ilan ettiği zamanlara ilişkin çalışmalar yer alacak" diye konuştu.

 

Yerkoviç, sergide üç özel panoda, modern ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti'nin fotoğraflarının yer alacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.