Bomba haber için kim ne dedi?

Bomba haber için kim ne dedi?
Bugün Gazetesi'nin gündeme bomba gibi düşen Turgut Özal'ın zehirlendiği haberi hakkında kim ne söyledi?... AK PARTİ'den ilk açıklama: 'Umuyorum...


Bugün Gazetesi'nin gündeme bomba gibi düşen Turgut Özal'ın zehirlendiği haberi hakkında kim ne söyledi?...

 

AK PARTİ'den ilk açıklama: 'Umuyorum ki vadesiyle bir dünya değiştirme gerçekleşmiş olsun'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialara, 'Umuyorum ve diliyorum ki vadesiyle bir dünya değiştirme gerçekleşmiş olsun. Aksi takdirde, rahmetli Özal'ın 20 yıl önce Türkiye üzerine yaptığı gelişmeler ve ortaya koyduğu tezlerin birilerini aşırı derecede rahatsız ettiği, Türkiye'nin önündeki ufku daraltmak, önündeki aydınlığı karartmak için suikast sonucu hayatına son verildiği, bir şehit haline dönüştürüldüğü görülecek ki Ergenekon ile ilgili işin daha ciddi boyutlara doğru gitmesi gerekir' dedi.

CHP'den ilk açıklama: 'O dönemde görev yapan her yetkili için bir utanç'

Öte yandan, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, düzenlediği basın toplantısında zehirlenme iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlarken, iddianın subut bulması halinde 'Türkiye Cumhuriyeti yönetimleri adına o dönemde görev yapan her yetkili için bir utanç' olduğunu ifade etti. Kart, 'Türkiye'de bir karartma ortamı yaşanıyor. o karartma ortamı AKP iktidarlarıyla birlikte uluslararası bir takım boyutlar kazandı. Derin devlet, gerçek anlamda AKP ile kurumsal hale geldi' dedi.

Cemil Çiçek'ten Adli Tıp açıklaması...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi. Çiçek, Yozgat Valiliği ziyareti sırasında, basın mensuplarının 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldüğünün belirlendiği iddialarının yer aldığı haberlerine ilişkin soruları yanıtladı. Çiçek, henüz Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin bitmediğini söyledi. Çiçek, "Bitmeyen bir konu ile ilgili de bir açıklama yapmak doğru olmaz. Kaldı ki bir açıklama yapılacaksa, Adli Tıp Kurumu ve onun bağlı olduğu bakanlık yapar. Resmi bir açıklama olmadan böyle hassas konularda açıklama yapmak kafa karıştırır. Onun için ben bu konuda fazla bir şey demem" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: 'Henüz bitmemiş bir rapor var'

Bozdağ, "Şu an Adli Tıp Kurumu tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok, cumhuriyet savcılığı ve Adalet Bakanlığı tarafından da yapılmış bir açıklama yok. Yapılan açıklama bu konuda incelemenin sürdüğüdür. Henüz bitmemiş bir inceleme var. Bittikten sonra açıklanırsa üzerinde değerlendirme yaparız." diye konuştu.


Halil Şıvgın: "Özal ölsün diye tedbir almışlar"

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan örneklerde yapılan analizlerde yüksek miktarda etkili bir zehir olan 'striknin kreatin' maddesi belirlendiğinin öne sürülmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Özal döneminin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Özal'ın ölümünün normal olmadığını, bir anormallik olduğunu belirterek "Yaşamasın, yaşatılmasın için tedbir almışlar; yaşaması için tedbir yok." dedi.

Ahmet Özal: 'Benim için sürpriz olmadı'

Cumhurbaşkanı Turgut Özal?ın oğlu Ahmet Özal, zehirlenme bulgularına rastlanıldığı iddialarının ardından Adli Tıp Kurumu?nun yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Özal, Adli Tıp?ın ?Striknin kreratin?maddesi değil ama başka bulgular bulundu? açıklaması için ?Benim için sürpriz olmadı? diye yorumladı.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce: 'Bir takım bulgular var'

''Bir takım bulgularımız var, ancak bu bulgularımızı mutlaka rapor haline getirmemiz gerekiyor. Bu çalışmamız iki aşamalı. Birincisi morg, biyoloji ve kimya ihtisas dairesinde yürüttüğümüz çalışmalar. Bu çalışma sonucu Adli Tıp Kurumu Birinci İhtisas Kurulu'na gönderilecek. Birinci İhtisas Kurulu'nda yapılacak olan da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sorduğu, ölüm sebebinin tespiti sorusuna cevap vermek. Arkadaşlar o çalışmayı bitirecek. Adli Tıp Kurumu'nda yürütülecek çalışmaların aralık ayında Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi konusunda umudum var. Bu konuda da elimizden geleni yapıyoruz. Ama şu anda 'bulguların sonuçları şudur' dediğimiz hiçbir bulgu yok. Sadece bir takım sonuçlar var. Bu sonuçları kendi içimizde değerlendirip yan çalışmalar ile teyit ediyoruz. Doğrulatıyoruz. Önümüzdeki ay Cumhuriyet Başsavcılığı, rapor kendilerine ulaştığı zaman gerekli açıklamayı yapacaktır.''

Sosyal medyada kim ne dedi?

Balçiçek İlter ?@Balciceki
Ozal'in olduruldugunu bilmemek daha mi iyiydi? O derece korkutuyor beni bu yasananlar artik. nasil bir ulkeyiz biz? Daha dogrusu neyiz?

hicbirseyyy ?@irfanyilmazz
Turgut Özal zehirlenerek öldürülmüş kimse şaşırmadı bilinen bir şeydi. Bunu herkes bilirken devlet 19 yıl bilip de bilmemezlikten geldi

İlyas DEMİRBAŞ ?@ilyasdmrbs
"Turgut Özal zehirlendi" haberi üzerine bunun doğru olduğunu zaten bliyordum diyor Ahmet Özal, mezarının açılmasını istemeyen de kendisiydi!

Afife Jale ?@Hafifealma1
Sen Turgut Özal ol, sonra seni bir fare zehiriyle yollasınlar

Samet Yalçın ?@yalcinsamet
Turgut Özal'ın zehirlendiği belirlenmiş. Aslında bilinen kayıtlara geçti sadece. Önemli olan bunca zaman neden beklendiği ve bundan sonrası

özkan cebeci ?@ozkancebeci
Turgut özal'in zehirlendiginin tespiti 20 yil sonra anlasildi halbuki ben cocukken bile bunu tahmin etmistim !!!

cihat engin ?@ChtEngin
Turgut Özal'ın zehirlenmiş olduğunu yeni nesilde öğrenmiş oldu peki kimler zehirledi ? Bizim neslimiz bunu öğrenebilecekmi ?

Erdoğan çil ?@ErdogancL1
Rahmetli Turgut Özal eğer bir suikast sonucu öldürülmüşse,ülkemiz adına utan verici bir durum.şeffaf bir araştırmayla suçlular bulunsun.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.