'Boğaz güzel, ama Kanal İstanbul...'

'Boğaz güzel, ama Kanal İstanbul...'
Başbakan Başbakan Recep Tayyip, Ataşehir'deki Anadolu Garajı'nda yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 758 adet yeni İETT otobüsünün hizmete alım...


Başbakan Başbakan Recep Tayyip, Ataşehir'deki Anadolu Garajı'nda yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 758 adet yeni İETT otobüsünün hizmete alım törenine katıldı.

'Boğaz güzel, ama Kanal İstanbul...' Haberinin Videosu

Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin İstanbul Boğazı'ndan da güzel olacağını söyledi. Erdoğan, ''Dünyada efsanelerin arasına bu da girecek.'' dedi.

İstanbul'a 3. havalimanının ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Başbakan, ''Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı. Bu CHP'nin hayali buna ulaşır mı? Ama biz bunu gerçekleştiriyoruz. Bizim uygulamalarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri ulaşamaz. Üçüncü boğaz köprüsünün çalışmaları devam ediyor. Yavuz Selim Köprüsü'nü İnşallah 2015'te açacağız. Bu CHP zihniyeti, aşırı uçlar ne yapıyorlar? 'Acaba bu 3. köprünün inşaatını durdurabilir miyiz?' Bu zihniyet 2. köprüye de karşı çıktı. Şimdi de buna karşı çıkıyor.'' ifadelerini kullandı.

Marmaray projesine değinen Erdoğan, ''29 Ekim geliyor. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Bunu Marmaray ile taçlandırıyoruz. Bunu yapmak bize nasip oldu. Geçenlerde test sürüşü için baktık. Çalışmalar devam ediyor. Bunlara kalsa var ya, bunlar gidip bunun da yapılmaması için gösteri yaparlardı. Bu malum tipleri biliyorsunuz artık. Söylememe gerek yok. Bu tencere tavacılar var ya? Bu tencere tavacılar ne işe yarar? Gel de bu zevki yaşa. Daha sonra buradan siz de geçeceksiniz. Marmaray'a karşı çıkıyorsunuz, onunla da seyahat edeceksiniz.'' şeklinde konuştu.

İkinci bir tüp geçit yapılacağından bahseden Başbakan, ''İki katlı lastikli araçların gidip geldiği tüp geçit. Yavuz Selim Köprüsü ile birlikte 2015'te onun da açılışını gerçekleştireceğiz. Bunlar niye yapılıyor? İstanbul ulaşımını rahatlatmak için attığımız adımlardır.'' diye konuştu.

Kanal İstanbul projesi hakkında da konuşan Erdoğan, ''Kanal İstanbul projesinin animasyonları da hazırlanıyor. Boğaz güzel ama Kanal İstanbul daha da güzel olacak. Dünyada efsanelerin arasına bu da girecek. Deniz ulaşımını kökten değiştireceğiz. Bununla ilgili hazırlık çalışmaları da son aşamaya geldi.'' ifadelerini kullandı.

 Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.