Bodrum Adanalılar Derneği 4. Dayanışma Yemeği?

Bodrum Adanalılar Derneği 4. Dayanışma Yemeği?
2013 yılı başında kurulan Bodrum Adanalılar Derneği 4. Dayanışma yemeğini Bodrum Delfi Hotel de gerçekleştirdi.İzmir Adanalılar Derneği Başkan ve...


2013 yılı başında kurulan Bodrum Adanalılar Derneği 4. Dayanışma yemeğini Bodrum Delfi Hotel de gerçekleştirdi.

İzmir Adanalılar Derneği Başkan ve yardımcısının da katıldığı yemekte gönüllerince eğlenen, Bodrum da yaşayan Adanalılar ve Adana dostları örgütlülüklerini yükseltiyorlar.

Kısa sürede Bodrum yarımadasında yaşayan tüm Çukurovalılara ulaşmaya çalışan dernek, ağustos ayında yaptığı ilk genel kurulda oluşturduğu yönetim kuruluyla çalışmalarını hızlandırdı.

Yemekte bir konuşma yapan Bodrum Adanalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Ongun şunları söyledi:

?Tüm dünyanın gözdesi olan bir kentte yaşıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bodrum?lu olmanın ayrıcalığıyla birlikte doğduğumuz coğrafyanın kültürü, gelenekleri, tarihi ve geçmişini de unutmadan ve Yaşar Kemal?in romanlarında sıkça gündeme getirdiği Çukurova?nın sarı sıcaklarını yüreğimizden eksik etmeden dayanışmamızı sürdürmek istiyoruz. Hiçbir zaman bölge şovenizmi yapmak gibi bir düşüncemiz ve niyetimiz olmamıştır. Derneğimizin adı her ne kadar Adanalılar Derneği olsa da, biz aslında Torosların ötesi, Amanosların, Gavur dağlarının çevrelediği bölgeden Bodruma gelmiş Adanalı, Mersinli, Osmaniyeli, Hataylı, Kahramanmaraşlı; yani güney ve doğunun o büyülü sıcaklığını yüreğinde hisseden herkesle hasret buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarla birlikte Bodrum yarımadasında yaşayan hemşerilerimizle dayanışmamızı güçlendirmek, kültür ve tarihimizi, bölgemizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu arada Bodrumda yapacağımız sosyal ve kültürel etkinliklerle bölgede yaşayan tüm yurttaşlarla değerlerimizi paylaşmaya çalışacağız.?

Ocak ayı içerisinde düzenleyeceğimiz bir Adanalılar Gününe Adana?dan konuklarımızı da davet edeceğiz diyen Ayhan Ongun, ?Bodrum da yaşayan hemşerilerimizi derneğimize katılmaya çağırıyoruz? dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.