BM'ye ambargo çağrısı

BM'ye ambargo çağrısı
Uluslararası Af Örgütü, Birleşmiş Milletler'i (BM) hem İsrail hem de Filistin'e silah ambargosu uygulamaya ve sivillerin ölümleriyle ilgili soruşturma...


Uluslararası Af Örgütü, Birleşmiş Milletler'i (BM) hem İsrail hem de Filistin'e silah ambargosu uygulamaya ve sivillerin ölümleriyle ilgili soruşturma başlatmaya çağırdı.

 

 

LONDRA (AA) - Uluslararası Af Örgütü, Birleşmiş Milletler'i (BM) hem İsrail hem de Filistin'e silah ambargosu uygulamaya ve sivillerin ölümleriyle ilgili soruşturma başlatmaya çağırdı.

 

Örgütten yapılan açıklamada, "BM yetkisiyle tüm tarafların ihlalleriyle ilgili uluslararası soruşturma başlatılmalıdır. Bu hem İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını, hem de Filistinli silahlı gruplar tarafından İsrail'e atılan füze saldırılarını içermelidir. 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 100'den fazla Filistinli öldürüldü, 600'den fazla kişi de yaralandı. İsrail'de ise füze saldırıları sonucu en az 20 kişi yaralandı" denildi.

 

Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Direktörü Philip Luther, "Uluslararası toplum daha önceki hatalarını tekrarlamamalıdır ve sessiz kalmamalıdır. BM'nin devreye girmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

 

BM'yi İsrail, Hamas ve Filistinli silahlı gruplara karşı acilen kapsamlı bir silah ambargosu uygulamaya çağıran Af Örgütü, ambargoyla daha fazla şiddetin ve insan hakları ihlalinin önüne geçilebileceğini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.