Bizi, Ruhumuzu incittiler...

Bizi, Ruhumuzu incittiler...
Rose 499 sayfalık 'Susmanın Zulmü' adlı kitabında kriz yaratan 12 karikatürü yeniden basıp yeniden tartışıyor.'Susmanın zulmüne karşı Muhammed karikatürleri'11...

Rose 499 sayfalık 'Susmanın Zulmü' adlı kitabında kriz yaratan 12 karikatürü yeniden basıp yeniden tartışıyor.

'Susmanın zulmüne karşı Muhammed karikatürleri'

11 Eylül sonrası Amerikan işgallerinin Müslümanları hedef gösterdiği dönemde, 2005'te bir Danimarka gazetesinde basılmaları İslam aleminde infiale yol açan Hz. Muhammed karikatürleri dün kitap halinde tekrar yayımlandı.

 

KOPENHAG - Jyllands-Posten gazetesinde basılmış Hz. Muhammed?le ilgili 12 karikatür, bu kez gazetenin kültür sayfalarını yöneten ve beş yıldır polis koruması altında yaşayan Flemming Rose?un editörlüğünde ?Susmanın Zulmü? adlı kitapta yayımlandı. 499 sayfalık kitap, karikatürlerin ilk basılışının beşinci yıldönümüne denk getirilerek piyasaya sürüldü. Yazar da yayımevi de ölüm tehditlerine rağmen geri adım atmadı. Kitabın orta sayfalarında Jyllands-Posten?ın karikatürleri başsayfaya bastığı nüshasının fotoğrafı da yer alıyor.

?Dinle alay etmeye alışın?
Provakasyon suçlamasını reddeden Rose, ?Gazetede karikatürleri yayımlayarak dinle alay etmek şiddete tahrik demek değildir. Elbette hiçbir karikatür insan yaşamına bedel değil. Ama maalesef tam tersini düşünenler var? dedi. Kitapta karikatürleri hikayelerini anlatarak ait oldukları bağlama oturtmaya ve böylelikle tartışmalara son vermeye çalıştığını söyleyen Rose, Müslümanların dinleri ve peygamberleriyle dalga geçmeye ve gülmeye alışması gerektiğini savundu. ?Sen benim tabuma saygı göster, ben de senin tabuna saygı göstereyim tavrı, susmanın zülmüne yol açar? uyarısı yapan editör, ?Kelimelere kelimelerle yanıt verilmeli. Demokraside tüm sahip olduğumuz budur, bundan vazgeçersek suskunluğun zulmüne hapsoluruz? diye konuştu. Kopenhag?daki kitapçılar, kitaba şimdiden çok talep geldiğini ve daha da gelmesini beklediklerini belirtti.

Danimarka diken üstünde
İstihbarat şefi Jakob Scharf, ?İslamcı militanların öncelikli hedefinin Danimarka olduğunu? söyledi. Hükümet yeni bir kriz çıkacağı hesabıyla hazırlık yapıyor. Dışişleri Bakanı Lene Espersen, 17 Müslüman ülkenin elçileriyle buluşup ifade özgürlüğünün demokrasinin mihenk taşı olduğu ve yasalara uyduğu sürece, her kişinin istediği kitabı yayımlamakta özgür olduğu açıklaması yaptı. Espersen, İslam alemiyle iyi ilişkiler istediğini sözlerune ekledi. Basın, Arap ülkelerinin kitabın yasaklamasını talep ettiğini iddia etti. (ap, afp)

 

Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Yazarlar, Çizerler.... hepimize bu vebal yeter....

Evet, Özüne sahip çıkmayanlar, sözünde duramazlar, ölemezler ancak telef olurlar...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.