Bizans oyunu

Bizans oyunu
 Sokakları karıştırıp iç savaş çıkarma planının altından karanlık ittifakın izleri çıkıyor. HDP AVUKATLARI KAMERA KAYITLARINI KAÇIRDIHDP...

 

Sokakları karıştırıp iç savaş çıkarma planının altından karanlık ittifakın izleri çıkıyor.

 

HDP AVUKATLARI KAMERA KAYITLARINI KAÇIRDI

HDP binasının kundaklanmasının ardından polis şüphelileri gözaltına alarak soruşturma başlattı. HDP’li avukatlar bina içindeki kamera kayıtlarını polise teslim etmek istemedi.

HDP Genel Merkezi’nde, arşiv odasının da bulunduğu kata yönelik kundaklama girişimi için soruşturma yürüten polis istediği kamera kayıtlarına HDP’li avukatlar yüzünden ulaşamadı.

GÖRÜNTÜLER YOK

Olayın ardından başlatılan yasal inceleme kapsamında emniyet, binanın içeride ve dışarıda kayıt alan güvenlik kameralarını talep etti ancak HDP avukatlarının kayıtları kaçırarak, polise vermediği ortaya çıktı.HDP Genel Merkezi’nde yangın çıkarttığı iddiasıyla 23 yaşındaki üniversite öğrencisi D.H.C tutuklandı. Nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan D.H.C, “Siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis ve eşyaya zarar vermek”, “Siyasi hakların kullanımını engellemek” ve “hırsızlığa teşebbüs” suçlarından tutuklanmıştı.

SORUŞTURMA SÜRDÜ

Bu yönde  soruşturma yürüten polis, inceleme yapmak ve olayı aydınlatmak üzere HDP binasını gören kamere kayıtlarını talep etti fakat kayıtlar, HDP’liler tarafından gizlendi. Savcılığın talimatı üzerine kayıtları defalarca isteyen polise günler sonra içinde kayıtların olduğu öne sürülen bir CD verildi. Avukatlar tarafından verilen bu CD’nin içeriği incelemeye alınırken, görüntülere müdahale edilip edilmediği mercek altına alındı. Görüntülerin tamamının mı, yoksa bir kısmının mı polise verildiğine dair araştırma kapsamında çevre binaların kamera kayıtları da incelemeye alındı. Savcılığın konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğü ve HDP’nin avukatlarıyla görüşüldüğü kaydedildi.  (Helin Şahin)

Barkın Parın’ın otomobilinde PKK/KCK üyesi olduğuna dair sözde kimlik ele geçirildi. DEAŞ adına düzenlenmiş sözde kimlik de çıkan Parın tutuklandı. Aslı Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Barkın Parın’ın adresindeki aramada ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

PKK VE DEAŞ KİMLİKLİ PROVOKATÖR

Bergama’da ‘teröre lanet yürüyüşü’ne otomobiline astığı Atatürk resmi ve Türk Bayrağı ile katılıp grubu yönlendiren Barkın Parın tutuklandı. Zanlıdan PKK ve DAEŞ kimliği çıktı.

İzmir Bergama’da, ‘teröre lanet yürüyüşüne’ katılarak provokasyon yaptığı tespit edilen terör örgütü PKK üyesi Barkın Barın tutuklandı. 8 Eylül’de düzenlenen yürüyüşe katılan, Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılı bir otomobilin içindekilerin durumundan şüphelenen güvenlik güçleri, MOBESE kameralarından takibe aldıkları aracın plakasının sahte olduğunun belirlenmesi üzerine Cumhuriyet Caddesi’nde durdurdu.

ESRAR DA ÇIKTI

Otomobilde arama yapan ekipler, terör örgütleri PKK ve DAEŞ adına düzenlenen fotoğraflı kimlikler, bir kuru sıkı tabanca, 2 şarjör ve 25 kuru sıkı tabanca fişeği, 2 cep telefonu, çok sayıda sim kartı, hafıza kartları, 1 gram esrar ile “HDP Bergama 11.03.2015 Tarihli Toplantı Gündem ve Kararlar” yazılı bir kağıt ele geçirdi. Sürücü Barkın Parın (19) ve yanında bulunan Aslı Ç. (18), gözaltına alındı. Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Barkın Parın’ın birlikte kaldığı Bergama ilçesindeki babaannesinin evinde de arama yaptı. Bu adreste de 2 el telsizi, 1 kelepçe, 1 kar maskesi, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde bayrağı, baş bantları ile av tüfeği ve av tüfeği fişekleri ele geçirildi.

SEMPATİM VAR

Gözaltına alınan Barkın Parın’ın emniyette PKK’ya sempatisinin olduğunu ancak hiçbir eyleme karışmadığını ileri sürdü. Zanlı, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde bayrağını ilçede bir reklam ajansına yaptırdığını söyledi. Parın “Teröre lanet yürüyüşü”ne de isimlerini bilmediği arkadaşlarının kendisine verdiği Türk bayrağını alarak onların isteği üzerine katıldığını ileri sürdü. Zanlıda bulunan telsizin incelenmesinde ilçede bir polis kanalının dinlenebildiği tespit edildi.

KAVGA İÇİN...

Polis ekiplerinin MOBESE kayıtlarında yaptığı inceleme ve yürüttüğü tahkikat sonucu, şüphelilerin terörü protesto eden vatandaşlara kendileri ile birlikte hareket edildiği izlenimini vererek öncülük ettiği, ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelere çekmeye ve Türk-Kürt kavgası çıkarmak için ortam yaratmaya çalıştığı öne sürüldü. Parın tutuklandı.

Paralel ocaklardan Şantajlı tehdit

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’ın, STAR’da dün yayınlanan açıklamalarının ardından psikolojik rahatsızlığı olan kardeşi kaçırılıp, kendisine şantaj yapılmış. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Canpolat, “Beni karalamak ve yıldırmak istiyorlar “ dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in de açıkladığı gibi parti ile Osmanlı Ocakları arasında duygusal ya da resmi bir bağ olmadığının altını çizen Canpolat şunları söyledi: “Gazinoculuk yapan Levent Çiçek Osmanlı Ocakları Dergisi Derneği’ni kurmuş. Bunu AK Parti Genel Merkezi’nden birilerinin kurdurttuğu ileri sürülüyordu. Bu kişilerin paralel menşeli olduğunu öğrendim. Kardeşim Zülküf Canpolat’ı alıp, il başkanlarını aratıp ‘ağabeyini kötüle. Fuat Avni ile fazla uğraşmasın. Bizim ocaklarımızın gerçek ocaklar olduğunu söyle. Biz bunları vatan millet için yapıyoruz’ dedirtmişler. Bize paralel Özosmanlı Ocaklarını kurmuşlar. İş çığırından çıktı. Ne olduysa Zaman gazetesinin önüne çelenk bıraktıktan sonra oldu.” (Star-Ankara)

Paralel ve  HDP suçüstü yakalandı

Paralel Yapı ile HDP’nin sokakları savaş alanına çevirme planı İstanbul’da deşifre oldu. İstanbul’da meydana gelen olaylar sırasında polisin yaptığı operasyonda HDP’nin ilçe binasına zarar veren 3 şüpheli ile ‘HDP binasına zarar verilmesine engel olun’ diye halkı sokağa dökmeye çalışan 14 PKK sempatizan gözaltına alındı. 14 şüpheliyle birlikte 17 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada 2 tabanca, 2 pompalı tüfek, 12 sıvı bomba ve örgütsel doküman ele geçirildi.

HDP’ye oy istedi

Paralel Yapı’nın kalemşörlerinden Nazlı Ilıcak, dünkü yazısında HDP’ye açıkça oy istedi. HDP’nin AK Parti’nin yükselişini durdurabilecek tek alternatif olduğunu öne süren Ilıcak, dün köşesinde “1 Kasım seçimlerinde de oyum HDP’ye” diye yazdı. (Mustafa Çolakoğlu)

AYNI YAPI KURGULADI

Paralel-HDP-PKK ittifakı, ‘ülkücü’ ve ‘Osmanlı Ocağı’ yalanıyla sokakları tahrik edip kalabalık grupları Kürt esnafın işyerleri ile gazete ve parti binalarına yönlendirdi. HDP ve PKK’lılar çatışma için Kürtleri kışkırttı. Aydın Doğan medyası ve Paralel, karanlık oyuna çanak tutup, AK Parti ve Erdoğan’ı suçlayarak hedef saptırmaya çalıştı.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.