"Biz şehitlerimize sahip çıktık"

"Biz şehitlerimize sahip çıktık"
10 yıldır attıkları bütün adımların Çanakkale ruhunu yaşatmak için olduğunu, muhalefetin ise şehitleri istismar ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan,...


10 yıldır attıkları bütün adımların Çanakkale ruhunu yaşatmak için olduğunu, muhalefetin ise şehitleri istismar ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Onların yolundan gidiyoruz ve gitmeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Biga'da toplu açılış töreninde konuştu. Çanakkale ruhuna değinen Erdoğan, "Şehitlikler bizim için çok önemli. Bizim için hedefler." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Şehitlikler bizim için hedef

Ülkemizin öncelikli her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor.

Biz bazı hedefler koyuyoruz. Bunlar olur mu diyorlar. Biz hedef koyuyoruz, varırız varmayız. Hedefi olmayan başarılı olamaz. Üstadın dediği gibi: Hedefe varmayan mızrak utansın.

Bizim dünyanın dört bir yanında şehitliğimiz var. Bu şehitlikler bizim için çok önemli. Bizim için hedefler. Daha önce neden buraya gelmişler diye düşünüyoruz. İşte bunun için bizim için hedef.

Vatanseverlik, milliyetçilik ruhuna sahip olmaktır. Biz, kafatası milliyetçiliğine sahip olmadık, olmayacağız. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz ve yola böyle devam ediyoruz.

Suriye halkının yanındayız

Bize diyorlar ki, "Filistinlilere neden bu kadar ilgilisiniz?" Evet, çünkü burada Filistinli, Kudüslü şehitler var. Filistin'e gidin, orada Mehmetçiğin kabri var. Biz işte böyle bir kardeşlik tasavvuruna sahibiz. Onlar nasıl zor zamanlarda Çanakkale'ye koştularsa, biz de böyle zor zamanlarda onların yanında olacağız. Biz Suriye halkının yanındayız. Zalim Esed'in yanında değil.

Esed'le kol kola çekilenleri biliyorsunuz. Ana muhalefetin vekilleri. Onlarla aynı fotoğraf karesinde biz olmadık. Biz haklının, mazlum ve mağdurun yanında olduk ve olacağız. Çünkü Çanakkale Destanı bize bunu anlatıyor.

Ne yaptıysak, Çanakkale ruhunu yaşatmak içindi

10 yıldır ne yaptıysak, Çanakkale ruhunu yaşatmak için yaptık. 10 yıldır şehitlerimizin izinden gitmeye, onların emanetini hakkıyla taşımaya büyük özen göstererek yapmaya çalıştık.

Bir zamanlar Çanakkale şehitlerimizi ziyarete gelenlerin sayısı 100 bini geçmiyordu. Ama şimdi senede 2,5 milyonun altına inmiyor. Yavrularımıza bu ruhu vereceğiz.

'Milliyetçiyiz' diyenler şehitlerin hatırasına sahip çıkmadı

Kardeşçe yaşayan şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için var gücümüzle yaşıyoruz. Dikkat edin, kendilerine milliyetçi diyenler, bu şehitlerin hatırasına sahip çıkmadılar. Kendilerine ulusalcı diyenler, Çanakkale mirasından nasiplenmediler. Demokrasiden bahsedenler, buradaki Diyarbakırlı, Vanlı şehitlerin anlattıklarını duymadılar.

Şehitlikler vizyonumuzu gösteriyor

Şehitlikler bize tarihimizi anlatıyor, vizyonumuzu gösteriyor.

Onlar ne kadar süreci engellemeye çalışsalar da, biz yolumuza devam edeceğiz. Biz milletimize, şehitlerimize karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder ama biz sahip çıkarız.

Bu yolda Çanakkalelilerden destek bekliyoruz. Siz desteklerseniz biz başarılı oluruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.