Bir yılda 9 bin 380 şikayet

Bir yılda 9 bin 380 şikayet
Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Ali Topaloğlu düzenlediği toplantısında 2013 yılı ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.Topaloğlu 2013...



Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Ali Topaloğlu düzenlediği toplantısında 2013 yılı ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.

Topaloğlu 2013 yılında 9 bin 380 tüketici şikayet geldiğini, bunlardan 3 bin 718?inin tüketici lehine sonuçlandığını dile getirdi. Topaloğlu değerlendirmesinde şunları belirtti:

?2013 yılı tüketiciler açısından zorlu ve mücadele dolu bir yıl olmuştur. Ülkede başta akaryakıt zamları olmak üzere her şeye zam yapılmış özellikle dar gelirli yoksul tüketicilerimiz bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Diğer yandan bankalar yine çaresiz olan ve ekonomik olarak bankalarla pazarlık yapamayan tüketicilerimizi soyup soğana çevirmiştir.

Tüketicilerimizin geleceği ipotek altına alınmıştır. Kentimizde tüketici sorunları alabildiğince devam etmektedir. Zonguldak köy kente dönüşmüştür. Bugün sokakları işgale edilmiş, yürünemez hale gelinmiştir. Zonguldak sokakları işporta alanlarına dönmüştür. Öğrenciler için hiçbir sosyal politika uygulanmamaktadır. Bir yandan üniversite öğrencileri artsın denilirken, yerel yönetimler bunun için hiçbir şey yapmamaktadırlar. Kentte yapılan her şey yapanın yanına kar kalmaktadır. Derneğimizin de temsil edildiği Tüketici İl Hakem Heyetine 2013 yılında Zonguldak Merkezde 9380 tüketici şikayeti kabul edilmiş olup şikayetlerin daha çok bankalarla ilgili olduğu görülmüştür.

Bu şikayetlerin 3718 adeti tüketici lehine sonuçlanmıştır. Yapılan şikayetlere bakıldığında en çok şikayetin yapıldığı iller arasındayız.

Dernek yönetimi olarak tüketici sorunlarına duyarlı olan ve yoğun çaba sarf eden başta hakem heyeti üyelerine ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum? dedi.

ONUR ALTINDAĞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.