Binlerce İlahiyat mezunu Konya'da buluşacak...

Binlerce İlahiyat mezunu Konya'da buluşacak...
Türkiye'nin en köklü ilahiyat fakültelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi mezunları Konya'da buluşuyor. Bu yıl 3500 mezunu Konya'ya beklediklerini söyleyen...

Türkiye'nin en köklü ilahiyat fakültelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi mezunları Konya'da buluşuyor. Bu yıl 3500 mezunu Konya'ya beklediklerini söyleyen Dekan Ahmet Önkal, "Türkiye'nin en önemli buluşmalarından birini gerçekleştireceğiz" dedi.

YENİ ŞAFAK / KONYA
İlahiyat Fakültesi'nin ilk mezunlarını 1966'da verdiklerini ifade eden Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Önkal, 1966-2010 arasında 45 dönem din eğitimi ve öğretimi alanında öğretmenler yetiştirildiğini ifade etti. Şimdiye kadar Konya Yüksek İslam ve İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan öğrenci sayısının 7417'yi bulduğunu hatırlatan Dekan Ahmet Önkal, "Mezunlarımız, din eğitimi ve öğretimi ile din hizmetleri yanı sıra idarede, bürokraside, siyasette ve toplumun farklı kesimlerinde görev alarak onur ve şerefle, mezun oldukları Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ni temsil etmişlerdir. Çok farklı alanlarda verdikleri hizmetler sayesinde elde ettikleri kazanımları, bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlamak, anıları tazelemek ve hasret gidermek üzere 1966'dan 2006'ya 41 dönemin mezunlarını bir araya getiren önemli bir organizasyonu Fakültemiz ve hatta sayısı 25'i bulan tüm İlâhiyat Fakülteleri tarihinde bir ilk olmak üzere 2006 yılının Temmuz ayında gerçekleştirmiştik. Şimdi çok daha büyük bir organizasyona imza atmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Bu yıl 3500 mezunu Konya'ya beklediklerini söyleyen Dekan Ahmet Önkal, "Türkiye'nin en önemli buluşmalarından birini gerçekleştireceğiz" dedi.

3 Temmuz 2010 Cumartesi günü Konya Yüksek İslâm Enstitüsü ve S.Ü. İlâhiyat Fakültesi olarak Mezunlar Buluşması-2'yi gerçekleştireceklerini belirten Ahmet Önkal, "Mezunlarımızın bu anlamlı buluşmaya imkanlarını seferber ederek katılacaklarını ümit etmekteyiz ve katılım kayıt formunu doldurmak üzere Fakültemizin web sitesini (www.ilahiyat.selcuk.edu.tr) ziyaret etmelerini istirham ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.