Bingöl'de cezaevinden kaçan 17 PKK'lı yakalandı

Bingöl'de cezaevinden kaçan 17 PKK'lı yakalandı
 Bingöl Cezaevinden kaçan 18 tutuklu ve hükümlüden 17?si yakalandı.Cezaevinde tünel kazarak kaçan 18 firariden 17?si, Bingöl kırsalında güvenlik...


 

Bingöl Cezaevinden kaçan 18 tutuklu ve hükümlüden 17?si yakalandı.

Cezaevinde tünel kazarak kaçan 18 firariden 17?si, Bingöl kırsalında güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda yakalandı. Kaçan 1 teröristi arama çalışmaları ise sürüyor. 17 kişinin yakalandığını doğrulayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, kaçan 1 teröristin yakalanması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

?BİR KİŞİNİN DAHA O BÖLGEDE OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl Cezaevi'nden kaçan 18 mahkumdan 17'sinin yakalandığını belirterek, ?Bir kişinin daha o bölgede olduğunu tahmin ediyoruz. Onun da yakalanması için çalışmalar yürütülüyor? dedi.

İçişleri Bakanı Güler, Stratejik Yerel Yönetimler Projesi kapanışı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Güler, çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, ?24 saat geçmeden cezaevi firarilerinden 17'sinin yakalandığını memnuniyetle ifade ediyorum. Bu olaylarla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmalarımız devam ediyor. Ama hemen olayın akabinde yakalanmış olmalarını da emniyet teşkilatımız ve jandarmamız için büyük bir operasyon başarısı olarak ifade ediyorum? şeklinde konuştu.

17 kaçak mahkumun gece tespit edildiği yerde yakalandığını söyleyen Güler, ?Bir kişinin daha o bölgede olduğunu tahmin ediyoruz. Onun da yakalanması için çalışmalar yürütülüyor. Hem emniyet teşkilatımız, hem jandarma teşkilatımızı, istihbarat birimlerimizde emeği geçen valilerimizi kutluyorum. Ama cezaevinden kaçışla ilgili hem Adalet bakanlığımız, hem de bizim derinlemesine araştırmamız devam edecektir. Çünkü bu basit bir olay değildir. Bu kadar uzun bir tünelin, bu kadar zaman içerisinde kiminle, o topraklar nereye götürülerek, hangi işbirlikleriyle yapıldı. Adalet Bakanımız titiz bir inceleme sürdürüyor? diye konuştu.

DİYARBAKIR?DAKİ SALDIRININ FAİLİYDİ

Öte yandan, bu teröristlerden Ozan Alpkaya, Diyarbakır?da 3 Ocak 2008 tarihinde 6?sı öğrenci 7 kişinin öldüğü, 30?u asker 67 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili yargılanmıştı. Kanlı eylemde hayatını kaybeden öğrencilerden birinin annesi olan Oya Eronat, daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.