Bilişimin yeni 'hub'ı Türkiye?

Bilişimin yeni 'hub'ı Türkiye?
CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer, Türkiye'nin bilişimdeki çalışmalarıyla çevresindeki ülkelerden daha ileri düzeyde olduğunu belirterek,...



CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer, Türkiye'nin bilişimdeki çalışmalarıyla çevresindeki ülkelerden daha ileri düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye bölgesinin 'hub'ı (merkez) olacak" dedi

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nın "Anadolu Tanıtım Toplantıları"nın Ankara ayağı yapıldı.

Fuar direktörü Murat Özer yaptığı konuşmada, 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi"nde gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na özellikle kamu sektöründen büyük katılım olacağını söyledi. Bu yıl fuara girişlerin ücretsiz olacağını belirten Özer, firmaların fuara on-line olarak kayıtlarını yaptırmaları halinde ücretsiz girebileceklerini kaydetti.

BAKANLIKTAN DESTEK

Özer, Türkiye Bilişim Derneği, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ve KOSGEB'in desteğiyle hazırlıkları süren "Cebit Bilişim Eurasia" ve fuar kapsamında bu yıl ilk kez bir dizi seminerin yapılacağını söyledi. Özer, zirvede ICT sektöründe çalışan CEO ve CTO"ların katılımı ile gerçekleştirilen ve dünyanın en çok ses getiren web hosting etkinliği olan World Hosting Days'in de Türkiye'de ilk kez ağırlanacağını belirtirken, İstanbul, Moskova, Varşova, Köln, Klausenburg, Londra, Amsterdam, Madrid, Paris ve Zürih olmak üzere 10 Avrupa şehrini kapsayan tanıtım turunun bir parçası olarak etkinliğin "WHD. Local" adı altında yapılacağını söyledi. Geçen yıl olduğu gibi 'Hosted Buyer Program' için Ekonomi Bakanlığının desteğini de aldıklarını belirten Özer, Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre konsolosluklar vasıtasıyla pekçok ülkenin alım heyetlerinin fuara davet edileceğini söyledi. Özer, "Şu açık söylemeliyim. Türkiye son yıllarda bilişim alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle çevresindeki bir çok ülkeden daha ileri düzeyde bulunuyor. Bu nedenle Türkiye Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar, Orta Asya ve Kafkaslar'daki ülkelerin 'hub'ı (merkezi) olacak" diye konuştu.

Ana sponsor TÜRKSAT

Türksat'ın "Ana Sponsor" olduğu fuarda, Onur Air ile HİFAŞ arasında imzalanan sponsorluk anlaşması gereği, CeBIT Bilişim Eurasia'nın Anadolu'dan gelecek profes-yonel ziyaretçilerine indirimli bilet fırsatı sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.