Bigazzi markası ile sıradışı tasarımları tüketiciyle buluşturuyoruz?

Bigazzi markası ile sıradışı tasarımları tüketiciyle buluşturuyoruz?
Kayalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaya, Bigazzi markası ile sıra dışı tasarımları tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi.Türkiye'de en...

Kayalar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaya, Bigazzi markası ile sıra dışı tasarımları tüketiciye ulaştırdıklarını söyledi.

Türkiye'de en çok istihdamın tekstil sektöründe olduğunu ama SSK gibi ağır vergilerin insanları kayıt dışına ittiğini belirten Kaya, "İthalata konulan ek verginin karşısında SSK gibi ağır vergilerde indirime gidilmesi halinde daha çok işçi çalışacak ve ithalatın karşısında daha az maliyetle üretim yapılabilecek. Bunun doğal sonucu olarak da buradaki üretim maliyetlerindeki düşüş sonucu ithalat ciddi manada azalacaktır." diye konuştu.

Kaya, "2000'li yıllarda başlayan konfeksiyon ithalatı iç piyasadaki üreticileri çok zor durumda bırakmış ve birçok orta ölçekli firmanın kapanmasında etkili olmuştur. Bunun yanında sektörle hiç alakası olmayan ithalatçıların sadece fiyat endeksli olarak çok kötü ve kalitesiz ürünleri ithal etmeleri de iç piyasadaki üreticiler için ayrı bir handikaptır. Çok geç kalınmakla birlikte ithalata getirilen ek vergileri çok isabetli ve yerinde bir karar olarak görüyor ve bu karar sonucunda iç piyasadaki üretimde ciddi derecede artışlar olacağını düşünüyoruz. Konfeksiyon üretiminde uzun süredir yaşanan sıkıntıların ve durgunluğun bu kara sonucunda bir nebze olsun aşılacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum