Bıçak ve sopalarla şantiyeleri bastılar...

Bıçak ve sopalarla şantiyeleri bastılar...
Hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı. Başbakanlık toplam 581 kişinin Türkiye'ye getirildiğini...



Hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı. Başbakanlık toplam 581 kişinin Türkiye'ye getirildiğini açıklarken, yurda dönen vatandaşların anlattıkları karşı karşıya kalınan tehlikeyi gözler önüne serdi?
Libya'da ağırlıklı olarak Bingazi ve doğu kesimindeki yerleşim birimlerinde güvenliği etkileyen son gelişmeler üzerine Türkiye harekete geçerek, Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik çalışma başlattı. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü ve Kızılay ile yürütülen koordinasyon sonucunda ilk olarak önceki gece THY ve Libya Havayolları'na ait tarifeli uçaklarla ilk kafile Türkiye'ye getirildi.

KIZILAY'DAN KUMANYA

Dün de yine THY'ye ait özel uçakla 7'si çoçuk toplam 287 yolcu İstanbul'a salimen ulaştırıldı. Türklerin tahliyesi için 2 uçak daha görevlendirildiği ifade edilirken Başbakanlık, 2 günde toplam 581 kişinin Libya'dan tahliye edildiğini duyurdu. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Bingazi Havaalanı'nda Türkiye'ye getirilmeyi bekleyen vatandaşların gıda ihtiyacının karşılanması için Kızılay tarafından hazırlanan bin 500 kişilik kumanyanın ulaştırılacağı kaydedildi.

SOKAK SOKAK ÇATIŞMA

Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşlarının anlattıkları korku verici. Bingazi'deki bir inşaat şirketinin proje müdürü olan Bilge Durukan da, göstericilerin Türklerle bir problemi olmadığını, ancak arada çıkan bazı fırsatçıların şantiyeleri yağmaladığını söyledi. Durukan, 'Libya'da insanların can güvenliği yok. Yönetime karşı olanlar ve yönetim yanlıları sokaklarda çatışıyor' dedi.

HER YERİ YAKIYORLAR

Adnan Bolat isimli Türk vatandaşı ise Bingazi'ye 110 kilometre uzaklıkta bulunan 250 Türk'ün çalıştığı şantiyenin, kendileri içerideyken yağmalandığını, koğuşların ve iş makinelerinin yakıldığını, arkadaşlarının sopalarla dövüldüğünü anlattı. Türk firmasında çalışan Suriye uyruklu bir kişi de kendi şantiyelerine bir şey olmadığını, ancak caddelerde korkunç şeyler gördüklerini dile getirerek, "Gençler ellerinde değnekler, yakıyor, yıkıyorlar." şeklinde konuştu.

ŞANTİYELER YAĞMALANDI

İnşaat mühendisi Süleyman Gündoğdu de göstericilerin Türk firmasına ait şantiyeyi basarak yaktığını söyledi. Cuma namazının ardından olayların büyüdüğünü aktaran Gündoğdu, elleri bıçaklı göstericilerin yağma yapmaya başladığını ifade etti.

400 Türk mahsur

Bingazi'ye 550 kilometre uzaklıktaki Jalo ilçesinde ise 400 Türk işçi mahsur kaldı. Telefonla basına yaşadıkları sıkıntıları aktaran bir Türk işçi, can güvenliklerinin olmadığını ifade etti. Adını vermek istemeyen işçi "Öğlenden sonra bulunduğumuz ilçede de şiddet olayları başladı. Çalıştığımız şantiye yağmalandı. İsyancı gruplar dışarı çıkmamıza izin vermiyor. Yiyeceğimiz yok, can güvenliğimiz kalmadı. İlçede katliam başladı, bir birlerini vuruyorlar" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.