Besli: 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı

Besli: 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı
Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Besli, "Erdoğan aday olduğunda Gül rakip...



Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Besli, "Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz" dedi ve ekledi.



A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programına konuk olan Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli, Anayasa Mahkemesi'nin Köşk kararını değerlendirdi, "Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz." dedi. Besli, "Şu anki sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu. Besli: "2014'te belli ki Erdoğan dördüncü kez milletvekili seçilmeyecek yani milletvekili ve Genel Başkan olmayacak. Herkes bunun üzerinden felaket senaryosu üretmeye çalışıyor. Erdoğan ile Gül'ü çatıştırlar mı düşüncesi var. Bu boşuna. Her ikisini de gayet iyi tanıyorum. İkisinin arasında asla çatışma olmayacaktır." dedi.

"ERDOĞAN 2014'TE CUMHURBAŞKANI OLACAK"

"Erdoğan Köşk'e çıkmak istiyor ve çıkması da gerekir." diyen Besli sözlerini şöyle sürdürdü "Benim kişisel kanaatim bugünkü sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan tüzük değişikliği yapmayacaktır. Üç dönem milletvekilliği yapanlar bir daha aday olamayacak. Sonuçta Erdoğan aktif siyaseti bırakmaya hazır değil."

"GÜL BAŞBAKAN OLURSA PARTİ İÇİ MUHALEFET OLMAZ"

"Abdullah Gül, başbakan olursa parti içinde muhalefet" olup olmayağacağ konusana değinen Besli, Gül'ün, hareketin öncü isimlerinden biri olduğunu ve teşkilatta her zaman kendisine saygı gösterildiğini ve kendisine güvenin tam olduğunu söyeldi.

ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN'A RAKİP OLMAZ"

" Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz." diyen Besli, iki isim arasında anlaşmazlık olmayacağını belirtirken ilginç bir çıkış yaptı "Büyük bir laf olsa da Türkiye'de herkesin arasında kavga olur ama Gül ile Erdoğan arasında olmaz. Bu kardeşlik duygusundan da öte. AK Parti hareketinin Türkiye ve bölge için ne ifade ettiğinin farkında. Bu durumu zaafa uğratacak hiçbir şey yapmazlar. Birbirlerine karşı saygıları çok büyük. Bu hemen ortadan kalkamaz."

"GÜLEN'İN KONUŞMASINDA KAZANIMLAR SÖZÜ ÖNEMLİ"

"Fethullah Gülen'in konuşmasında öne çıkan söz "kazanımlar"dı. " diyen Besli, belli bir süreden beri iktidar ile cemaat meselesinin gündeme oturduğunu vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü" Hocaefendi kazanımlardan geriye gitmenin ne kadar tehlikeli olduğuna işaret etti. Bu ülke AK Parti dönemindeki kazanımlar için az bedeller ödenmedi. Kolay kolay vazgeçilebilecek kazanımlar değil. Herhangi birinin güç gösterisinde bulunması bizi bu kazanımlardan milimetrik kayba bile uğratacaksa yazık olur. Ben bu nedenle bu konuşmayı önemsiyorum."

"MUHAFAZAKAR MEDYA AK PARTİ ÖNCESİ MUAMELETİ ÇOK KOLAY UNUTUYOR"

Hüseyin Besli, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan'ın "Medyanın, özellikle muhafazakâr dediğiniz medyanın iktidarla ilişkisi bence çok iğrenç. Muhafazakâr medya kendisine ihanet ediyor " sözleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"Kendisi analitik düşüncesi olan bir arkadaşımızdır. Ben de kendisini takip ederim. Ama ben toptancı değerlendirmelerin yanlış olduğu kanaatindeyim. Muhfazakar medya kim? O zaman kendisi de muhafazakar medyanın içinde değil mi? Toptancı bakış açılarıyla değerlendirme yapılamaz. Tek tek gazeteler, yazarlar, kişiler değerlendirilebilir. Unutulan bir şey de şu; muhafazakar medya dediğimiz kişiler AK Parti öncesinde gördükleri muameleler çok kolay unutuyor."

"GAZETE SAHİPLERİNİN YAKLAŞIMI HOYRATÇA"

Besli, Ali Akel'in Yeni Şafak gazetesinden çıkartılması ile ilgili de şunları söyledi:

"Başbakan'ın haberi, bilgisi olmadan gelişen olaylar bunlar. Gazetenin sahipleri heralde varsayımlar üzerinden Başbakan'ın buna kızacağını düşünerek bu adımı attılar. Çok hoyratça bir yaklaşım bu. Patronların tutumu sağlıklı bir durum değil. Ayşenur Arslan meselesinin arka planını bilmiyorum ama genel çerçevede henüz müesseseler oturmadı. Hala problemler yaşıyoruz. Normal bir ülkede iki sene sonraki bir konu neden tartışılır ki? Şimdiden 2014 konuşuluyor. Biz olayları olduğundan daha fazla büyütüyoruz. Bazılarını ise görmemiz gerekirken halının altına süpürüyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.