Ben hazırım bana sıksınlar!

Ben hazırım bana sıksınlar!
Osman Baydemir: Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir insan ölerek bu sorun çözülecekse ben hazırım. Gerilla da bana sıksın, asker...



Osman Baydemir: Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir insan ölerek bu sorun çözülecekse ben hazırım. Gerilla da bana sıksın, asker de bana sıksın. Bu ölümler artık dursun.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, barışa sahip çıkma çağrısında bulunarak, "Her ölüm bizleri bitirecek. Bu ölümler hepimizi bitirmeden, vicdanımızı daha fazla kirletmeden hep birlikte barışa sahip çıkmamız lazım" dedi.


Baydemir, Mezopotamya Enerji Forumu'nda yaptığı açış konuşmasının ardından Türkiye'nin gündemini oluşturan sıcak gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı. Baydemir, bugün ülkenin Kürdüyle, Türküyle, bütün inançlarıyla, tüm etnik kimlikleriyle çok zor, zahmetli ve olabildiğince güç bir atmosferden geçtiğini belirtti. Buluşma ve konuşma zamanı olduğunu ifade eden Baydemir, ölümlere karşı çıkmamanın ve seyirci kalmanın vicdansızlık olduğunu söyledi. Baydemir, "Bu ülkede artık Kürt sorununda tek bir can

yitirme lüksümüz yoktur. Asker, polis, korucu, gerilla ya da sivil tek bir insan yitirme hakkımız yoktur. Hiçbir sorunu kin ve intikam duygusuyla, öldürmeyle çözme hakkına da sahip değiliz. Bir tek çözüm var, o da adalettir" dedi.

Adaletin bünyesinde barışı barındıracağını kaydeden Baydemir, "Adalete de, barışa da ancak istişare ederek, müzakere ederek, diyalog kurarak ulaşabiliriz. 21. yüzyılda bir Kürdün Türke, Türkün Kürde, gerillanın askere, askerin gerillaya kurşun sıkması haramdır. Kimden gelirse gelsin şiddete ve savaşa karşı çıkmak gerekir" diye konuştu.

Sorunun mutlaka bir insanın ölmesi ile çözülecekse kendisinin ölmeye hazır olduğunu belirten Baydemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu sorunu mutlaka birinin ölmesi çözecekse, mutlaka bir insan ölerek bu sorun çözülecekse ben hazırım. Gerilla da bana sıksın, asker de bana sıksın. Bu ölümler artık dursun. Dün Türkiye'nin batı yakasına 25 cenaze gitti. Yarın Türkiye'nin doğu yakasına 25 cenaze gelecek ve bunlar karşılıklı olarak misilleme olacak. Açık söylüyorum her ölüm bizleri bitirecek. Bu ölümler hepimizi bitirmeden, vicdanımızı daha fazla kirletmeden hep birlikte barışa sahip çıkmamız lazım. Savaşa karşı gerçek barışı savunmamız lazım. Onun için savaş karşısında susmak vicdansızlıktır. Vicdanlarımızın daha fazla kirlenmemesi için barışa sahip çıkma çağrısında bulunuyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.