BDP'ye 'Ruşen' aklı

BDP'ye 'Ruşen' aklı
Vatan Yazarı Ruşen Çakır, ne olup ne olmadıkları ortada olan BDP'yi verdiği akılla farklı gösterme gayretine girişerek, onlara "katil" denilemeyeceğini savundu...



Vatan Yazarı Ruşen Çakır, ne olup ne olmadıkları ortada olan BDP'yi verdiği akılla farklı gösterme gayretine girişerek, onlara "katil" denilemeyeceğini savundu ve lafı, bu partinin asla Türkiye'yi satmayacağına getirdi!

Açılım'da sınır tanımayan "yazarlar"dan biri olan Ruşen Çakır'ın Vatan'daki yazısından bazı bölümler şöyle:


"BDP'nin (ve ondan önceki yasal Kürt partilerinin) PKK karşısındaki ürkekliği bilmediğimiz bir şey değil ve muhakkak eleştirilmeyi hak ediyor fakat eleştirinin sınırlarını aşırı zorlayıp, Yeni Şafak Gazetesi'nin yaptığı gibi BDP'lileri ?katil? ilan edip hedef göstermek ne doğrudur, ne de barışa herhangi bir katkısı olabilir. Tabii BDP yöneticilerinin de bu yayın nedeniyle Yeni Şafak'ı kongreye akredite etmemesi de son derece yanlış ve anlamsızdır.

Bardağın dolu tarafına da bakmak lazım: PKK ilk ortaya çıktığında, dört ülkedeki Kürtleri bir araya getirecek, sosyalizmle yönetilen bağımsız bir Kürdistan'ı hedefliyordu. Şimdi bağımsızlık yerine Türk ulus devleti içinde özerklik; birleşik Kürdistan yerine değişik ülkelerdeki Kürtlerin konfederal yapılanması; sosyalizm yerineyse demokrasi isteniyor.

BDP'lilerle konuştuğunuzda, PKK'nın yıllar içinde katettiği bu evrimin, büyük ölçüde yasal siyasi partilerin, yani HEP-DEP-HADEP-DEHAP-DTP ve BDP'nin başarısı olduğunu söylüyor ve önlerinin açılması durumunda daha çok şeyi değiştirebileceklerini iddia ediyorlar. Ortada çok ciddi ve aşılması imkansız gibi görünen bir güven sorunu var. Türk kamuoyunda, PKK'nın, buna bağlı olarak da BDP'nin, Türkiye'nin düşmanları tarafından kurdurulmuş, onların çıkarları için çalışan yapılanmalar olduğu fikri, her terör saldırısıyla daha da güçleniyor.

Bundan dört yıl önce bir DTP yöneticisine Türk kamuoyundaki algıyı hatırlattığımda bana aynen şunları söylemişti: ?Biz Türkiyeli bir hareketiz. Bizden Türkiye'yi satmamızı bekleyenler yanılır. Asla Türkiye'yi satmayız.?

Bugünkü BDP kongresinin, bu partinin Türkiyeliliğini güçlendirmesini ve BDP'nin PKK'dan bağımsız olamasa bile, kendilerinin çok sevdiği o tabirle ?özerk? hareket edebilmesini temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.