BBP'li Kartal: PKK'lıları meclise sokacaklar

BBP'li Kartal: PKK'lıları meclise sokacaklar
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "MHP ve CHP 3 tane kendi milletvekillerini çıkartma adına BDP'li daha önce terörden yatmış sözde milletvekillerinin...



BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "MHP ve CHP 3 tane kendi milletvekillerini çıkartma adına BDP'li daha önce terörden yatmış sözde milletvekillerinin çıkarılmasına vesile olacak." dedi.

Kartal, Osmaniye'de Öğretmenevi'nde düzenlenen partisinin il divan toplantısında yaptığı konuşmada, ülke ekonomisi, terör, iç ve dış politika konularına değindi. Tutuklu vekillerin salıverilmesiyle alakalı meclisin yaptığı çalışmalara değinen Kartal, "Özellikle Türkiye'nin son günlerde yaşadığı ama medyanın gündeminde pek yer almayan tutuklu vekillerin salıverilmesi ile alakalı meclisin hazırladığı formüller var. AK Parti, MHP ve CHP 2-3 kendi milletvekillerini çıkartma adına BDP'li, daha önce terörden yatmış sözde milletvekillerinin çıkarılmasına vesile olacaklar. Bu Türkiye'nin altına dinamit koymaktır. Bununla beraber tutuklu KCK'lılarda dışarıya çıkacaklar. Yani terörle alakalı kim yargılanıyor ve şuanda tutukluysa hepsi dışarıya çıkacak. Buradan uyarıyoruz AK Parti bu oyuna gelmemeli. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi gerekirse kendi milletvekili ile ilgili yargıya gitmeli milletvekilini aklamalı ama terör örgütü mensuplarının dışarıya çıkmasına vesile olmamalı, hiç bir yasanın altına imza atmamalıdır. Bugün kendisi TBMM olup eşi dağda olan mecliste sözde milletvekilleri var. Yarın bu yasa çıkarsa bunların meclisteki sayıları artacak. Bu yasanın altına imza atan her parti bunun vebalini ağır ödeyecektir." görüşlerini iletti.

30 yıldır terörün bitirilememesinde iktidar olmuş tüm siyasi partilerin vebal altında olduğunu ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Sayın Başbakan ülke çok iyi yönetiliyor diyor. Madem çok iyi yönetiliyor da terör 30 yıldır neden bitmedi? Bugüne kadar iktidar olan bütün siyasi hareketlere soruyoruz bunu. Bir tek bizim vebalimiz yok. 30 yıldır 50 binin üzerinde can, 350 Milyar dolar paramız gitti. Hadi paradan vazgeçtik 50 bine yakın can verdik." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.