BBP'den Suriye açıklaması

BBP'den Suriye açıklaması
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin başka alternatifleri zorlamadan ve denemeden direkt uçağı düşürmesinin 'yanlışlıkla' vurulmadığını...



BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin başka alternatifleri zorlamadan ve denemeden direkt uçağı düşürmesinin 'yanlışlıkla' vurulmadığını gösterdiğini belirterek konuyla ilgili açıklama yaptı.



Destici, "Burada başta ABD, NATO ve BM'in samimiyeti test edilmeli, atacakları adımlar iyi izlenerek dikkatlice okunmalıdır. Daha sonra Türkiye Suriye ye gerekli cevabı vermelidir. Aksi halde Türkiye bölgede ve dünyada büyük bir itibar kaybı yaşayacaktır" dedi.

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Destici, uçağın Suriye tarafından, 'Alçak uçuş yapıyordu, hava sahamızı 1 kilometre ihlal etti düşürdük ve düşürdükten sonra da Türk uçağı olduğunu anladık' açıklamasının kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.

Uluslararası hukuka göre, Suriye'nin başka alternatifleri zorlamadan ve denemeden direkt olarak uçağı düşürmüş olmasının, uçağın 'yanlışlıkla vurulmadığını gösterdiğini' belirten Destici, şunları kaydetti:

"Bu hadise göstermiştir ki; Suriye yönetimi hava sahalarını ihlal eden Türk uçaklarını düşürme noktasında önceden bir karar almış ve bunu da ilk ihlalde uygulamıştır. Durum net ve açıktır. Bunun üstünün örtülmesi mümkün değildir.

Öncelikle uluslararası hukuk yolları denenmelidir. Burada başta ABD, NATO ve BM'in samimiyeti test edilmeli, atacakları adımlar iyi izlenerek dikkatlice okunmalıdır. Daha sonra Türkiye Suriye ye gerekli cevabı vermelidir. Aksi halde Türkiye bölgede ve dünyada büyük bir itibar kaybı yaşayacaktır."
Destici, önce kurtuldukları ve Suriye'nin elinde oldukları iddia edilen pilotlardan hala haber alınamamış olmasının olayda üzüntülerini arttıran ikinci bir gelişme olduğuna işaret ederek, "Aziz milletimizi derinden yaralayan bu müessif olaydan ötürü geçmiş olsun dileklerimi bildiririm" dedi.

Kaynak: haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.