Bayramlaşan İman Kardeşliğimiz

Bayramlaşan İman Kardeşliğimiz
 Bayramı yaşadığımız şu günlerde kardeşlik bilincimiz daha bir ön plana çıkacak. Büyüklerin elleri, küçüklerin gözleri öpülecek, küsler...


 

Bayramı yaşadığımız şu günlerde kardeşlik bilincimiz daha bir ön plana çıkacak. Büyüklerin elleri, küçüklerin gözleri öpülecek, küsler barışacak, eski dostlar görülecek, akraba ziyaretleri yapılacak ve Ümmet tekrardan bir olma bilinciyle hareket edecek. İsteğimiz her günümüzün böyle geçmesi.

 

Ramazan sevincimizin bayramla taçlandırıldığımız bu günlerde, ümmet coğrafyasında bütün acılara rağmen derin bir bayram sevinci yaşanıyor. İslam kardeşliği ruhumuzu da, hayatımızı da, yeryüzünü de büyük bir kederden kurtarıp, ulvi bir heyecana ortak ediyor. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ilkesi topyekün, tuzakların da acıların da üstesinden gelebilmek için en gerçek ölçüdür. İlim ve İrfan dergisi istikrarlı yürüyüşünde, ?Ey Allah?ın kulları kardeş olunuz!? ayet-i kerimesini esas alarak kardeşliğimizi en geniş manevi, sosyal ve psikolojik unsurlarıyla yeniden hatırlatıyor. Ramazan bayramının yeryüzündeki en müstesna kardeşlik tablolarına sahne olduğu bugünler, bizleri İslam şemsiyeninin kuşatıcı rahmet iklimi altında toplamaktadır. Dergide, kardeşlik bağlamında İsmail Acarkan, Doç. Dr. Selahattin Yıldırım, Zeki Bulduk ve Mona İslam?ın kaleme aldığı yazılar, kardeşliğimizi bütün hücrelerimize kadar yeniden diriltiyor, yeniden hatırlatıyor.  Derginin orta sayfasında İrfan Kaynağı köşesinde yazıları yer alan Şeyh Muhammed Muta? Haznevi de bu sayıda kardeşlik konusunu işliyor. Bu sayıda Sorgu-Sual köşesinde Ömer Tuğrul İnançer var, İnançer, ?Efendimizin cemalini seyrederek ölmek isterim.? diyor. Usta çizer Hasan Aycın ise, Nazer ber-kadem kavramını çizgisiyle yansıtıyor.

Bayramın Ruhu, Ruhun Bayramı

Ahmet Birler imzasını taşıyan ve Ramazan bayramının ruhunu anlatan yazı, bayramı yaşamanın inceliklerini ortaya koyuyor: ?Bayram, dünyadan biraz daha soğuyarak ruhani olana meyletmiş olan mü?minleri, ayrılığın sebebi olan maddi bedenden, telifin, tevhidin, birlikteliğin sebebi olan ruha yaklaştırır. İnsan insanın maddi nitelikleriyle oluşan perdeleri aşabilse arkasında bulunan ruhtaki İlahi özü venefhayı görecektir.?   Prof. Dr. Süleyman Derin, İmam Rabbani Hazretlerinin bir mektubundan hareketle sahabe efendilerimize hürmetin, bakışın, sevginin nasıl olması gerektiğini temel itikat ölçülülerimizi esas alarak dikkatlere sunuyor. Fitneler, krizleri içinde içeriden yıkılmaya çalışılan temel inançlarımızın, Asr-ı Saadet?ten bugüne geldiği gibi, yine berrak ve billur biçimde var olmasının sahabe efendilerimize bütüncül bir hürmetle korunabileceğini vurguluyor. Derginin Ailemiz bölümü ise, bayramı bayram gibi yaşamanın ipuçlarını sunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.