Bayramda Havalar Nasıl Olacak ?

Bayramda Havalar Nasıl Olacak ?
TRT'den Halit Sivuk hava durumunu yorumladıİstanbul'da havalar, Salı ve Çarşamba yağmurlu, Perşembe bulutlu, Cuma ise güneşli.Başkent Ankara'da Bayramın...


TRT'den Halit Sivuk hava durumunu yorumladı

İstanbul'da havalar, Salı ve Çarşamba yağmurlu, Perşembe bulutlu, Cuma ise güneşli.

Başkent Ankara'da Bayramın ikinci gününe kadar yağmurlu havalar devam edecek. Cuma günü güneşin yüzünü göstermesi bekleniyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günün endüşük sıcaklığın 8-9 derece civarı, en yüksek sıcaklığın ise 20-21 derece civarı olması bekleniyor.

İzmir'de de benzer durum söz konusu, Çarşambaya kadar yağmurlu, Perşembe ve Cuma günü ise güneşli olacak.

Tahminlere göre, bayramın ilk gününden itibaren yağışlı sistem doğu bölgelere hareket edecek. Batıda ise genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim olacak.

Arife ve bayram günleri

Arife günü, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek.

Kurban Bayramı'nın 1. günü

Orta Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muğla ve Denizli çevreleri yağışlı.

Bayramın 2. günü

Yağışlı hava, batı bölgelerde etkisini yitirecek. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Doğu Akdeniz'in sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu olacak.

Bayramın 3. günü

Doğu bölgeler çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusuyla Güneydoğu Anadolu yağışlı, diğer kesimler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Bayramın 4. günü

Yağışlar, Van ve Hakkâri çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Ancak ülkenin kuzeybatı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

TRT HABER METEOROLOJİ UZMANI HALİT SİVUK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.