Bayram boyunca sıcaklıklar artacak

Bayram boyunca sıcaklıklar artacak
Türkiye'de bayram sıcak ve güneşli geçiyor. Sıcaklıklar Ağustos ortalamasının 4-5 derece üzerine çıkacak, yağış ise sadece Doğu Karadeniz sahillerindeki...


Türkiye'de bayram sıcak ve güneşli geçiyor. Sıcaklıklar Ağustos ortalamasının 4-5 derece üzerine çıkacak, yağış ise sadece Doğu Karadeniz sahillerindeki 3-4 ilçede var.

Cumartesi hava çok daha sıcak olacak. Balıkesir, Ege, Akdeniz boyunca 36-39 dereceler ölçelecek. Kuru hava ve sert rüzgarlar nedeniyle Akdeniz bölgesinde orman yangını tehlikesi devam ediyor.

İstanbul bayram boyunca güneşli, sıcaklık artıyor 32-33 derece ama rüzgar gündüzleri hep sert eserek serinlik verecek. Ankara da güneşli, sıcaklık 33 dereceye çıkıyor. İzmir çok sıcak 36 derece ancak rüzgar sert ve kuru esiyor. Bursa 34, Adana 37 derece.

Marmara Bölgesi bayramı oldukça sıcak geçiriyor, sıcaklık ortalamanın 4 derece üzerinde 33-35 derece. Ancak rüzgarın sert olması bunalmayı önleyecek. Gökyüzü çok açık, sadece Pazar günü hava bulutlanabilir.
İç Anadolu'da sıcaklıkar artıyor, hafta sonu 31-34 derecelere çıkacak, bölgede hava güneşli.

Ege'de çok yakıcı bir sıcak var. Aydın, Muğla, Bodrum, Denizli arası gölgede 36-38 derece. Nemin düşük olması ise aşırı terlemeyi önlüyor ama kuzeyde rüzgarlar hızını azaltacak.

Akdeniz'de Hatay-Adana arasında rüzgar öğle saatlerinde sert esiyor, havada çok sıcak olduğundan bölgede orman yangını tehlikesi sürüyor. Hava sıcaklığı gölgede bile 37-39 derece. Güneydoğu'da

Diyarbakır'da 39, Gaziantep'te 35 derece sıcaklık var.

Doğu Anadolu az bulutlu, Erzurum 28, Malatya 33 derece. Hafta sonu hem kuvvetli rüzgarlar kesilecek, hem de sıcaklık daha da artacak.

Karadeniz'de Ordu-Artvin arasındaki sahillerde sadece bazı ilçelerde kısa süreli sağanaklar var. Hafta sonu Karadeniz hem güneşli, hem çok sıcak, Samsun- Trabzon kesiminde hissedilen sıcaklık 35 dereceye yükselecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.