'Bay Sızıntı'dan hodri meydan...

'Bay Sızıntı'dan hodri meydan...
 Guardian gazetesi aracılığıyla halkın sorularını yanıtlayan Assange, ölüm tehdileri almasına rağmen yeni belgeleri açıklamak için adımlarının...

 

Guardian gazetesi aracılığıyla halkın sorularını yanıtlayan Assange, ölüm tehdileri almasına rağmen yeni belgeleri açıklamak için adımlarının ABD hükümetinin şiddet uygulamalarına odaklandığını söyledi

Tüm dünya onu konuşuyor. Hakkında Interpol'ün kırmızı bülten çıkardığı Wikileaks'in kurucusu Julian Assange ise günlerdir gelişmeleri merakla izleyen halkın sorularını cevaplıyor. BBC, İngiliz makamlarının Assange için hazırlanan 2. bir tutuklama müzekkeresinin, yakın zamanda ellerine geçmesini beklediklerini ve Assange'ın tutuklanabileceğini bildirdi. Guardian gazetesinin internet sitesindeki online bir forumda halkın sorularını yanıtlayan Assange, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

YÜKLEMEYE DEVAM EDECEĞiZ

Okurların sorularına Assange'ın verdiği cevaplar şöyle: Belgelerdeki isimler haberler üzerinde çalışan gazeteciler tarafından gizleniyor. Belgelerin çoğunluğu mirror.wikileaks.info adresinde yayında, geri kalanını da siteye yükleyeceğiz. Adımlarımız ABD hükümetinin bize karşı şiddet uygulamalarına odaklanıyor. Ancak çalışmamızın erişilebilir olmadığını görmek mutsuz ediyor. Dışişleri Bakanlığı belgelerinin henüz açıklanmamış kısımlarında UFO'larla ilgili kısımlar olduğunu söyleyebilirim.

"SÜPER GÜÇ"E KARŞI ÖNLEM

Hayatlarımıza yönelik tehditler herkesin gözünün önünde kayıt altına alınıyor ancak bir süpergüçle başa çıkmamız gerektiğinde mümkün olan bütün önlemleri alıyoruz. Dışişleri Bakanlığı arşivi ABD ve diğer ülkelerle ilgili önemli malzemelerle birlikte şifreli bir biçimde 100 binin üzerinde kişiye dağıtıldı. Eğer bize bir şey olursa, kilit kısımlar otomatik olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Dahası Dışişleri Bakanlığı arşivleri birçok haber kurumunun elinde. Tarih kazanacak. Dünya daha iyi bir yere dönüşecek. Biz hayatta kalacak mıyız? Bu size bağlı.

Siteye erişimi Amerika kapattı İsviçre açtı

Wikileaks'e alan adını veren Amerikan şirketi, "wikileaks.org" adresini iptal etti. EveryDNS şirketi, wikileaks.org adresinin çok sayıda siber saldırıya hedef olduğunu belirtti. EveryDNS, "bu saldırıların şirketin altyapısına zarar verebileceğini" kaydederek, bu yüzden adresin iptal edildiğini duyurdu. Ancak site, 6 saatlik bir kesintinin ardından yeni bir İsviçre adresinden '"wikileaks.ch" adıyla yayına başladı. Fransa da Wikileaks'ı yasaklamak için yasal girişim başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.