Başörtülü cocuğun hatırlattıkları...

Başörtülü cocuğun hatırlattıkları...
 Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Adana'da ilköğretim öğrencisi bir kız...

 

Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Adana'da ilköğretim öğrencisi bir kız çocuğunun başörtülü olarak okula girmek istemesi başka olayları hatırlattı.

Ülke TV'de Aslında Ne Oldu programı yine gündemi masaya yatırdı. Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Kahveci en çok tartışılan konuları tartışıyorlar.

Programda iktidar ile muhalefet arasındaki görüşmeler, HSYK seçimleri ve üniversitelerdeki başörtüsü konusu ele alınıyor.

Hasan Öztürk, HSYK için yapılan seçimler konusunda eleştirilerin hiçbir geçerliliği yoktur. Anayasa değişikliği kabul edildi. Bundan sonra seçimler yapılacak ve HSYK'nın yeni üyeleri seçilmiş olacak. Bugün Yarsav kendi içinde bölünme sürecine girdi. Genel Kurul kararı alındı ve belki de Yarsav'ın başkanı değişecek.

Ünal Tanık, HSYK seçim öncesinde Demokrat Yargı Derneği mensupları seçim öncesi hükümetle sıcak temas içinde bulunmasına karşın HSYK seçimleri sonrasında farklı tavır takınmaları hayli ilginçtir. Yarsav'ın seçim öncesi seçimlerin iptali için başvuru yapacağı konuşulurken bugün bu konu gündemde değil.

Ünal Tanık, HSYK seçimi öncesinde yargının kutsallığı ve dokunulmazlığı vardı. Oysa bugün biranda yargıya dokunulabildiği ve kişilerin saygınlığı bir anda yok sayılmaya başlandı. Belki küçük yerlerde kimin hangi oyu kullandığı belli olabilir. Ancak Ankara İstanbul İzmir gibi büyükşehirlerde kimin hangi oyu vereceğini tahmin etmek imkansızdır. Bu seçim Yarsav'ın tabanının olmadığı ve kişiler üzerinde bir korku salan bir kurum olmaktan başka birşey olmadığı anlaşıldı.

 İbrahim Kahveci, ise "Yarsav'ın tabanının olmadığı bu seçimle ortaya çıktı. Tabanı çökünce kendisi de askıda kaldı." dedi.

 Ünal Tanık, Kılıçdaroğlu'nun davetini internet medyası olarak boykot ettiklerini, Kılıçdaroğlu'nun  yakınındaki insanların beceriksizlikleri yüzünden çok büyük bir fırsatı kaçırdırklarını söyledi. Tanık, CHP'nin 9 ve 14. kat sendromu olduğunu dile getirdi.

Hasan Öztürk, CHP'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün vereceği davete katılmayacağını Muharrem İnce kanalı ile açıklamıştı. Aynı günün akşamı ise Kılıçdaroğlu, medya yöneticileri ile toplantısında durum bambaşka bir hal aldı. Akşam biz Kılıçdaroğlu'na bunu sorduğumuzda Kılıçdaroğlu'nun bundan haberi olmadığını anladık. Kılıçdaroğlu " 29 Ekim'e daha çok var' dedi.  Biz de Muharrem İnce'nin açıklamalarını ve resepsiyona ilişkin davetin yazılış tarzına yönelik sözlerini gündeme getirdik. Ben CHP'de iplerin aslında Önder Sav'da olduğunu düşündüğüm için " Neden Önder Sav burda yok diye sordum. Kılıçdaroğlu, Sav'ın Kahramanmaraş'ta programı olduğunu bu yüzden bulunamadığını söyledi.

Hasan Öztürk, medya toplantısında Fatih Altaylı'nın sorusunu hatırlatarak, Kılıçdaroğlu rüzgarının artık tersine dönmeye başladığını ve CHP'nin botokslu bir yüz ve dökülmüş bir bedene benzettiğini buna Kılıçdaroğlu'nun "CHP'de değişim olacak ancak bu gürültülü olmayacak" şeklindeki cevabını hatırlattı. CHP'de bir kesimin çatlağı daha da derinleştirip Kılıçdaroğlu'nu daha da zora düşürmek için oraya gelmediklerini düşünüyorum.

Ünal Tanık, AK Parti ile CHP yarın biraraya gelecek. MHP ise iki partiye açık çek verirken aynı zamanda da kendisini kenarda tutuyor.

Hasan Öztürk, başörtüsü konusunu kim çözerse seçimde birkaç puan öne geçecektir. Bunun için de siyasetçiler kimse bu işten başkasının karlı çıkmasını istemiyor.  CHP bana göre başörtüsünü sorun olarak algılıyorlar ve bunu bir yerde tutmak istiyorlar.  Cumhurbaşkanı Gül'ün eşinin bugün konuk Cumhurbaşkanı'nın eşini karşılaması tartışmayı başka nokta çekecektir.

Hasan Öztürk, Adana'daki kız çocuğunun ekranlara getirilmesi ve 4 gündür başörtüsü nedeniyle okula gitmemesinin gündeme gelmesi yarın AK Parti ile CHP arasında görüşme öncesine denk gelmesi hayli ilginçtir. Geçmişte  AK Parti ile BDP arasında her görüşme öncesi birkaç olayın meydana gelmesi ve şehit verilmesi gibidir.  CHP'nin en büyük beklentisi başörtüsünün üniversiteden orta ve ilk öğretime de inecekmidir düşüncesindeydi. Bu da CHP'nin ekmeğine yağ sürecektir.

Ünal Tanık, Türkiye'de komplolar sadece bunlar değil. 28 Şubat sürecinde biranda Aczimendiler gündeme geldi. Oysa Aczimendiler bu ülkede hep vardı.  Aczimendiler hedef gösterildiler.

1950 yıllarında  Ticaniler olayı yaşandı. Meclis'te görüşülen Atatürk'ü koruma kanunu o güne kadar adı duyulmamış olan Ticaniler Atatürk heykellerini kırdı ve biranda bu kanun Meclis'ten geçti. Ticanileri CHP'nin ortaya çıkardığını da Yakup Karaosmanoğlu kitabında ortaya koymuştur. Adana'daki bu çocuğun gündeme gelmesi de yarınki görüşmenin öncelikli konusu olacaktır.

Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.