Başörtü çözümü için referandum sinyali

Başörtü çözümü için referandum sinyali
  Başörtüsü sorunu konusunda "Bu konunun CHP ile çözülemeyeceği artık netlik kazanmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, çözüm için adres gösterdi. Başörtüsü...
 
 
Başörtüsü sorunu konusunda "Bu konunun CHP ile çözülemeyeceği artık netlik kazanmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, çözüm için adres gösterdi.
 

Başörtüsü sorunu konusunda "Bu konunun CHP ile çözülemeyeceği artık netlik kazanmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, sorunun çözümü için referandum sinyali verdi. Erdoğan özgürlükler konusunda son sözü milletin söyleyeceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü için referandum sinyali verirken, CHP ve MHP'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, grup toplantısında üniversitelerdeki başörtüsü yasağına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'de başörtüsü meselesinin çözümü önündeki en büyük engelin CHP olduğunu belirten Erdoğan, "Her zaman yasakları savunan, özgürlüklerin önünde set olan bir CHP'nin sadece Genel Başkanı'nın popülist ve bireysel çıkışlarıyla bu zihniyetinden kopamayacağı bir kez daha ortaya çıktı. Bu sorunun CHP ile çözülemeyeceği, CHP'nin bu konuda samimi olmadığı artık netlik kazandı" dedi.

VAADİNİN ALTINDA EZİLDİ

Erdoğan, başörtüsü sorununu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiğini belirterek, "CHP Genel Başkanı, eğer başörtüsünü siyasi istismar aracı olarak kullandıysa millet nezdinde bunun bedelini ödeyecektir. Ama hayır bu konuda samimi ise işte o zaman meydanlarda böyle bir vaatte bulunurken CHP zihniyetini, CHP geleneklerini, kodlarını dikkati almadığı açıktır. Öyle anlaşılıyor ki CHP'nin Sayın Genel Başkanı, hiçbir hazırlık, hiçbir istişare yapmadan CHP'nin kadim geleneklerini, ideolojik kodlarını hiç hesaba katmadan vaatte bulundu ve bugün o vaadin altında ezildi" diye konuştu.

MHP KARARINI İNKAR ETTİ

MHP'yi de eleştiren Erdoğan "Arkadaşlarımız MHP Grubu'nu ziyaret etti. 2008 yılında 411 oyla kabul edilen anayasa değişikliğinin iptali karşısında MHP'nin gereken tavrı göstermediğini biliyoruz. Son anayasa değişikliği yargının bu tür keyfi kararlar vermesinin önüne geçecekken, bunun adımlarını atacakken MHP var gücüyle değişikliğin karşısında durmuş, adeta 2008'deki kararını inkar etmiştir" dedi.

HALK KARAR VERİR

Erdoğan başörtüsü sorununun çözümünün 2011 seçimleri sonrasına kaldığını ima ederek, şunları söyledi: "AK Parti yasaklarla mücadelesinde bir kez daha yalnız kalmıştır ama milletle baş başa kalmıştır. Biz bu yolda milletimizle kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Sadece başörtüsü konusunda değil, bu ülkede yıllardan beri süregelen inanca, düşünceye, ifade özgürlüğüne yönelik her türlü yasakla bugüne kadar nasıl kararlı bir şekilde mücadele ettiysek bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Çünkü, biz başörtüsünü de diğer yasakların kaldırılmasını da milletimizin hak ettiği ve özlediği temel hak ve hürriyetlerin bir parçası olarak görüyoruz.2011 seçimleri ve ardından başlatacağımız yeni anayasa çalışmaları işte bu özgürlüklerin temel alınacağı bir süreç olacaktır. Ne 2011 seçimleri ne de sonrasında başlatacağımız yeni Anayasa çalışmaları sadece belli sorunların, belli özgürlüklerin dikkate alınacağı değil Türkiye'deki her sorununun her özgürlük meselesinin çözüm yoluna kavuşacağı bir süreç olacaktır. Önümüze engeller çıkarıldığında her zaman millete gittik ve yine millete gideceğiz."

YALÇINKAYA?YA ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı isim vermeden eleştirdi. "Kendi iradenizi milli iradenin üzerinde ne zamandan beri görmeye başladınız" diye soran Erdoğan, "Bugün Türkiye'de var olan bir zihniyet; kendisine millet, yasama, yürütme üzerinde muhafızlık görevi ihdas ediyor. Siz hangi anayasal yetkiyle TBMM'ye hiza vermeye kalkışıyorsunuz. Milleti küçümseme, milletin vekillerini yok sayma cüretini nereden alıyorsunuz? Milletin velisi ya da vasisi misiniz? Millete patronluk mu yapmak istiyorsunuz. Türkiye'ye demokrasi, Cumhuriyet geldi ama birilerinin halen haberi yok. Hala birileri alanlarda hakimiyet kurmak, hükümranlıklarını sürdürmek istiyor" dedi.

"Cumhuriyeti zayıf bir varlık olarak görüp, kendisine durumdan vazife çıkararak demokrasiye müdahale edenler, tarihimiz boyunca her zaman Cumhuriyetimize en büyük zararı verenler oldular" diyen Erdoğan, "İçeride öcüyle, dışarıda dış mihrakla hep korkutulurduk. Statükonun devamı bu korku diliyle temin edilirdi. Siyaset kurumu, bu korkular yüzünden itibarsız hale getirildi. Bu Cumhuriyet çıtkırıldım bir Cumhuriyet değildir. Kökü mazide olan bir atidir" diye konuştu.  

 

AK PARTİ 1 ARTTI 1 EKSİLDİ

AK Parti Grubu'nda ayrıca Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu AK Parti'ye katıldı. Böylece AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 337'ye yükseldi. Fakat Eyyüpoğlu'nun partiye alınmasına tepki gösteren aynı ilin bir başka milletvekili olan Sabahattin Cevheri istifa etti. Şanlıurfa Milletvekili Cevheri'nin istifasıyla AK Parti'nin milletvekili sayısı tekrar 336'ya düştü. Grup toplantısında 5'i ilçe 15'i belde olmak üzere toplam 20 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. 7'si MHP'den, 6'sı SP'den 1'i CHP, 1'i de DP'den istifa eden belediye başkanlarının her biri yaklaşık 200 kişiyle birlikte Meclis'e gelince, Meclis tarihi bir kalabalıkla karşı karşıya kaldı. Erdoğan, her grupla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi.   BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.