Başkan Görmez, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan?ı İsmail Koncuk?u makamında kabul etti..

Başkan Görmez, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan?ı İsmail Koncuk?u makamında kabul etti..
 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan...


 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Görmez, din gönüllüsü, mihrap görevlilerinin her türlü çıkarlarını ve itibarlarını korumanın herkesin ortak vazifesi olduğunu belirtti.

Başkan Görmez, sendikaların önemine işaret ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin büyük bir kısmının Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'e üye olduklarını söyledi. Türkiye'de kamu kurumları arasında her ilde her mezrada bulunan kurumun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu dile getiren Başkan Görmez, din görevlilerinin vatandaşların mutlu ya da hüzünlü bütün günlerinde yanında olduğunu ifade etti.

Başkan Görmez, ''Bazıları din görevliliğini sadece camide namaz kıldırmak zannediyor ama öyle değil. Din görevlileri toplumun bütün kılcal damarlarında onlara hizmet etmekle meşguller'' dedi. Zaman zaman din görevlilerine ''tepeden bakma'' gibi tavırlar olabildiğini dile getiren Başkan Görmez, bunun kendilerini üzdüğünü, rencide ettiğini söyledi. Başkan Görmez, ''Din görevlilerinin itibarlarını yüceltmek, yükseltmek bizim birinci vazifemiz. Din gönüllüsü, mihrap görevlilerinin her türlü çıkarlarını ve itibarlarını korumak herkesin ortak vazifesidir'' diye konuştu.

Türkiye'de sendikacılığın din görevlilerinin sendikacılığıyla daha büyük bir seviye kazanacağını vurgulayan kaydeden Başkan Görmez, sendikacılığın asla bir husumete dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı. Sendikacı din görevlilerinin bir kardeşlik havası içinde hayırda yarışacaklarına inandıklarını dile getiren Başkan Görmez, ''Din görevlilerimizin sendikalarında sendikal farklılıktan dolayı husumete asla yer olamaz'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk da Din görevlilerinin sendikal mücadeledeki önemine işaret ederek, ''Yüce dinimizi insanlara anlatan din görevlilerinin adının yüceltilmesi bizim için de son derece önemli'' dedi.

Ziyarette, Koncuk Başkan Görmez'e çini vazo hediye etti. Başkan Görmez de Koncuk'a koruma kabı rahle olan Kur'an-ı Kerim verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.