Basın Konseyi'nde deprem...

Basın Konseyi'nde deprem...
 TRT, Anadolu Ajansı ve Samanyolu Yayın Grubu 'basın konseyi' üyeliğinden çekildi...Oktay Ekşi'nin Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı yazıda Başbakan...

 

TRT, Anadolu Ajansı ve Samanyolu Yayın Grubu 'basın konseyi' üyeliğinden çekildi...

Oktay Ekşi'nin Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı yazıda Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretler içeren ifadeler kullanması tepkilere neden olmuş ve Ekşi Hürriyet'ten istifa etmek durumunda kalmıştı.

Aynı zamandaBasın KonseyiBaşkanlığını da yürüten Ekşi'nin bu görevinden de ayrılması bekleniyordu. Ekşi'nin konsey tarafından uyarıldıktan sonra görevinden ayrılmaması üzerine Konsey üyesi TRT Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi.


TRT'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:


"Bizzat Başkanı bulunduğu konsey tarafından, Basın Meslek İlkeleri'ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da tuhaf bir oylamayla yeniden Basın Konseyi Başkanlığı'na seçilen Gazeteci Oktay Ekşi'nin durumu, tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarsmıştır.


'Basın etiği' gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkânsız kılmaktadır.


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir.


Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi'nden çekildiğimizi kamuoyumuza saygıyla duyururuz."


Samanyolu Yayın Grubu'nun açıklaması şöyle:


Samanyolu Yayın Grubu; daha katılımcı, yayın ilkeleri daha çağdaş bir yapı ve yönetim oluşturulana kadar,Basın Konseyiüyeliğinden çekilme kararı almıştır.


Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.